Haberler

Adıyaman'da yaşayan Doğan çifti minik Eymen'e koruyucu aile oldu, hayatları değişti

Güncelleme:

Adıyaman'da yaşayan ve iki kızları bulunan Mesut-Fatma Doğan çifti, 10 aylıkken koruyucu aile yöntemiyle ailelerine kattıkları Eymen'le yeni bir hayata "merhaba" dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mesut Doğan ile eşi Fatma Doğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Adıyaman İl Müdürlüğüne başvurarak, kimsesiz bir çocuğa koruyucu aile olmak istediklerini iletti. Yapılan incelemenin ardından şartları uygun bulunan Doğan ailesi, yaklaşık 9 ay Vartana Sevgi Evleri'nde kalan 10 aylık Eymen'i koruyucu ailesi olarak evlerine götürdü. İki kızları bulunan Doğan ailesi, 21 aydır öz evlatlarından ayırmadıkları Eymen'le adeta yeni bir hayata başladı.

"ÖNCE TEREDDÜT ETTİK"

Polis memuru Mesut Doğan, yaklaşık 3 yıldır Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğünde görev yaptığını söyledi. Eşi ve kendisinin çocukları çok sevdiğini anlatan Doğan, bir süre önce eşi Fatma Doğan'ın kendisine sevgi evlerinde kalan bir çocuğa koruyucu aile olma fikrinden bahsettiğini belirterek, "İlk anda konuyla ilgili pek bir bilgim olmadığı için önce tereddütle baktım. Bir süre düşündükten sonra eşime hak verdim. Eşimle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden gerekli bilgilendirmeleri aldık. Sonra da işlemlerin ardından o dönem 10 aylık olan oğlumuz Eymen'in koruyucu ailesi olduk." dedi.

"ÖZ EVLATLARIMDAN AYIRMIYORUM"

Doğan, öz evlatlarından ayırmadığı Eymen'in çok hareketli ve akıllı bir çocuk olduğunu dile getirerek, "Eymen'i çok seviyorum. Görevde olduğum zamanlar kendisini özlüyorum. Evde kaldığım süre içerisinde de tamamen Eymen odaklı yaşam sürdürüyoruz. Bebek, hayatımıza girdiğinden beri yaşantımız tamamen değişti. 19 ile 22 yaşlarında iki kızım var. Uzun yıllar önce çocuk ve bebek psikolojisini atlatmıştık. Eymen geldikten sonra hayatımız tamamen değişti, sil baştan hayatımızı programladık." diye konuştu.

Adıyaman'da yaşayan Doğan çifti minik Eymen'e koruyucu aile oldu, hayatları değişti

"OLUMSUZ KONUŞMALARA KULAK ASMADIK"

Anne Fatma Doğan da Adıyaman'a geldikten hemen sonra koruyucu ailelerle ilgili araştırmalar yapmaya başladığını, eşinin ilk başlarda tedirgin olmasına rağmen kendisine destek verdiğini ve Eymen'in ailelerine katıldığını kaydetti.

Koruyucu ailesi olacakları çocuğun sıfır yaş grubunda olmasını istediklerini aktaran Doğan, "Kız, erkek ayrımı yapmadık. Eymen'in önce gönüllü ailesi olduk. Kuruma gidip gördük, ziyaret ettik, zaman geçirdik. Bebeğimizle hayatımız tamamen değişti. Yurtta kalan çocuklara annelik ve ev sahipliği yapmak kadar güzel ve anlamlı bir şey olamaz." ifadelerini kullandı.

"EYMEN İLE BİRLİKTE ÇOK MUTLUYUZ"

Eymen'in hayatlarına renk kattığını dile getiren Doğan, gün içinde sürekli Eymen'le ilgilendiğini, oyunlar oynadıklarını, keyifli zaman geçirdiklerini vurgulan anne Doğan, "Eymen'in ailemize katılmasına karar verdiğimizde, çevremizdeki olumsuz konuşmalara kulak asmadık. 'Ne gerek var, zaten iki çocuğunuz var, neden gerek duyuyorsunuz?' gibi olumsuz konuşanlara kulak asmadık. Daha sonrasında ben koruyucu aile kavramını anlatınca 'Evet haklısınız, iyi yapmışsınız' cevaplarını aldık. Oğlum şu an 31 aylık. Yaşı gereği kreşe gidiyor. Kreşe gidince bile onu çok özlüyorum. Öğretmenlerini arayıp durumunu soruyorum. Bana annem, babasına babam, ablalarına da ablam diye hitap ediyor. Çok mutluyuz." Dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Sevgi Evleri Fatma Doğan Adıyaman Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title