Haberler

Koronavirüsün kapalı ve dar alanda daha hızlı yayıldığı tespit edildi

Güncelleme:

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün bulaşıcılığına yönelik yeni bir araştırma yapıldı. Pekin'de bulunan Çin Bilimler Akademisi tarafından yapılan araştırmada, virüsün kapalı ortamlarda, özellikle de koridor gibi dar alanlarda daha hızlı yayıldığı tespit edildi.

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünya genelinde 1 milyon 645 bin 161 kişi hayatını kaybetti, 74 milyona yakın insan ölümcül salgına yakalandı.

Sözcü'de yer alan habere göre; salgını bitirmek için geliştirilen aşılara onay verilmeye başlansa da, dünya nüfusuna yetecek aşı üretmek için hala uzun bir yol var. Bu da koronavirüsten korunmak için tedbirleri elden bırakmamayı gerektiriyor.

DAMLACIKLAR KENE GİBİ YAPIŞIYOR

Bu kapsamda virüsün bulaşıcılığına yönelik yeni araştırmalar da ortaya çıktı. Pekin'de bulunan Çin Bilimler Akademisi, virüsün kapalı ortamlarda, özellikle de koridor gibi dar alanlarda nasıl yayıldığına ilişkin bir çalışma gerçekleştirdi.

Uzmanlar, 1.80 boylarında ve saniyede 1.5 metre hızla yürüyen bir adamı baz aldı. Söz konusu örnekte maske takmayan ve koronavirüsü taşıyan adam, öksürerek havaya damlacıklar yoluyla virüsü bırakıyor. Damlacıklar, yürümeye devam eden adamın oluşturduğu hava akımıyla birlikte bel seviyesindeki yükseklikte onu takip ediyor ve kene gibi yapışıyor.

Koronavirüsün kapalı ve dar alanda daha hızlı yayıldığı tespit edildi

ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKE DAHA YÜKSEK

1.2 metre ve 6 metre genişliğindeki iki farklı koridor üzerinden simülasyon oluşturan uzmanlar, 6 metrelik koridorda virüsün görünmez bir kuyruk gibi daha uzun süre kişiyi takip ettiğine dikkat çekti. Yetişkinlerde bel seviyesindeki yüksekliğin çocuklarda baş bölgesine geldiğini belirten uzmanlar, bu sebeple çocukların daha büyük risk altında olduğunu vurguladı.

YÜRÜRKEN DAHİ SOSYAL MESAFE VE MASKE KURALINA DİKKAT EDİLMELİ

Araştırmacılar, yürürken dahi sosyal mesafe kuralına uymanın ve maske takmanın öneminin bu çalışmayla bir kez daha gözler önüne serildiğini ifade ediyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Wuhan Pekin Haberler

500

Yorumlar (10)

Avm Çalışanı:

Yaptığınız haberler yüzünden Avmler bomboş. Kiramızı ödeyemiyoruz. Her ay kira gönderiyorlar. İşimiz yok. Ne yapalım AVM''nin tepesinden intihar mı edelim illaki ? Ne zaman destek yapılacak. . . .

4
6
yanıtYanıtla
Deli Dumrul:

Kardeşim, ekonomiyi durma noktasına getirecek tedbirlerin alınmasına sebep olanlar Mske, mesafe , h, jyen kuralına uymayan sorumsuzlardır. Normale geçiş başlangıcında bu normallerin şartları açıklandı. Maalesef sokaktak vatandaş uymadı. Bildiğini okudu. Gittiğim marketlerde kasa sırasında beklerken gerekli mesafeyi bırakacak kadar alan varken bekleyenler yine birbirinin burnunun dibine kadar giriyor. Bir maske takmak zor geliyor. Nedense?

yanıt0
yanıt0
Kirve:

Simdiye kadar cok kazandiniz. Az da yatin

yanıt0
yanıt0
Ao:

Bunu tespit etmek için bilim adamı olmaya gerek yok ki. Mantıken tabiki kapalı ve dar yerlerde daha fazla bulaşır

4
1
yanıtYanıtla
duyun:

ya ulan çinliler hem virüs bulaştırdınız bide analizmi yapıyosunuz tövbe ya

3
0
yanıtYanıtla
tırışkadan haberler:

at çöpe

2
0
yanıtYanıtla
Gün:

Sanki atomu parçaladılar.

1
0
yanıtYanıtla
atarabacı osman:

araştırmayı yapan baya zekiymiş takdir ettim abi

0
0
yanıtYanıtla
D:

Geçenlerde baktım uçağı takip ediyor...

0
0
yanıtYanıtla
demir:

şaka bunlar ya tesbit edildi diyor baştan beri böyle olduğunun farkındaydı insanlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title