Haberler

Koronavirüsü yenen her 10 hastadan 9'unda belirtiler devam ediyor

Güncelleme:

Dünya çapında 1 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili Güney Kore'de çarpıcı bir araştırma yapıldı. Araştırmanın sonuçlarına göre, iyileşen her 10 hastadan 9'unda belirtiler devam ediyor.

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 1 milyonun üzerinde insanın ölümüne neden oldu, 33 milyondan fazla insan ölümcül salgına yakalandı. Koronavirüse karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ederken, Güney Kore'den salgınla ilgili kritik bir araştırma geldi. Araştırmanın sonuçlarına göre, iyileşen her 10 hastadan 9'unda belirtiler devam ediyor.

Koronavirüs salgınını yenen hastalar üzerinde yapılan inceleme sonucunu aktaran Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA), 965 hastanın dahil olduğu araştırmada, 879 hastanın sağlık durumunda en az bir olumsuz yön tespit edildiğini açıkladı. Araştırmanın sonuçları, hastalığı yenen her 10 hastadan 9'unda belirtilerin devam ettiğini ortaya koydu.

HALSİZLİK VE YORGUNLUK İLK SIRADA YER ALIYOR

KDCA yetkilisi Kwon Jun-wook, "Hastaların yüzde 91.1'inde koronavirüsün bıraktığı bir yan etki görüldü. En çok görülen etkilerden biri yüzde 26.2 ile halsizlik ve yorgunluk. İkinci sırada ise yüzde 24.6 ile konsantrasyon eksikliği yer alıyor" dedi.

TAT ALMA VE KOKU DUYUSUNUN KAYBI DA GÖRÜLÜYOR

Psikolojik etkisi ve tat alma ve koku duyusunun kaybı gibi sıkıntıların da hastalığı yenenlerde yoğun görüldüğünü açıklayan Kyungpool Ulusal Tıp Fakültesi Profesörü Kim Shin-woo, araştırmanın kapsamlı bir halinin analiz edilerek hakemli bir makalede yayınlanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Koronavirüs Güney Kore Kore Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500

Yorumlar (22)

ermn:

İnsanlar para taşımasın diye, sanal paralar yayılsın diye çıkıyor bu virüsler. Birgün diyecekler ki, paradan virüs bulaşıyor, kimse ellemesin, herkes sanal paraya yatırım yapsın. Değişik işler var, akıl bedava:)))

26
9
yanıtYanıtla
Vatansever:

BİZ BU HASTALIĞI AİLECEK GEÇİRDİK. BENDE BAŞLADI VE ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ. ÇOK ŞÜKÜR ERKEN TEŞHİS ETTİK VE HAMD OLSUN TEDAVİ İLE ATLATTIK. SİZDE HERHANGİ BİR SEMPTOM GÖRÜRSENİZ HEMEN HASTANEYE GİDİN. LÜTFEN AİLENİZ İÇİN GİDİN İHMAL ETMEYİN

26
1
yanıtYanıtla
leduni:

bu uzmanları çıraklık eğitim merkezine kaydettirsen sınıfta kalır belge alamazlar, uzman dediğin çözüm üretir laf değil. ))

11
13
yanıtYanıtla
Büşra:

Adamın hası nerede diyorlardı, hani nerede. . . İşte Leduni. . . aranıp da bulunamayan has adam.

yanıt2
yanıt0
@leduni:

kendinizden biliyorsunuz tabi

yanıt2
yanıt0
dünyayı bu 3 şeyle sömürüyorlar:

petrol , ilaç , silah ( nenni dünya neni )

19
1
yanıtYanıtla
gerçekler:

Altın ve Madeni de ekleyelim.

yanıt2
yanıt0
Recep:

Allah her şeyin hayırlısını versin. Allah hayırlısı ne ise onu bize versin.

14
3
yanıtYanıtla
Yasemin:

Kardeş yaptığın şu yorumu bile beğenmeyenler var.inanamıyorum.ne hale gelmişiz.

yanıt4
yanıt0
Bu vrüsü:

İnsanlıga bela edenler ebediyen cehennemlerden çıkamasın. . İnşallah

17
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title