Haberler

    Koronavirüsü Tespit Edebilen Maske Geliştirildi

    Bütün dünyanın, geçen yılın sonundan beri savaştığı koronavirüsüne karşı uzmanlar, bilim insanları her geçen gün yeni bir gelişmeyi açıklıyor.

    Bütün dünyanın, geçen yılın sonundan beri savaştığı koronavirüsüne karşı uzmanlar, bilim insanları her geçen gün yeni bir gelişmeyi açıklıyor. Aşı çalışmaları hızla devam ederken bir taraftan da virüsün tespitinin daha hızlı olabilmesi için ve virüse karşı daha etkili önlemler alınabilmesi için çalışmalar sürüyor. Yeni bir çalışma da Amerikalı biyo mühendisler tarafından gerçekleştirildi. Ebola ve Zika virüslerini tespit eden sensörler üzerinde çalışan biyo mühendisler, aynı sensörlerin koronavirüsünü tespit etmek için kullanılması üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

    The Science Times'da yer alan habere göre Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde gerçekleştirilen bir çalışma sonucunda, kişinin hapşırmasından ya da öksürmesinden koronavirüsünü tespit edebilen ve ışıkla uyaran bir maske geliştirildi. Profesör James Collins ve ekibinin gerçekleştirdiği çalışmaya Harvard Üniversitesi bilim insanları da destek verdi.

    Koronavirüsü Tespit Eden Maske Işıkla Kullanıcıyı Uyarıyor

    Projenin henüz çok başlarda olduğu belirtilirken şimdiye kadar gerçekleştirilen çalışmalarda, maskeye yerleştirilen sensörlerin, kullanıcının tükürüğünden koronavirüsünü tespit ettiği ifade edildi. Araştırma ekibinin lideri James Collins, sensörlerin virüse bağlanan DNA ve RNA'dan yapıldığını, maskeye soğuk kurutma yöntemiyle yerleştirildiğini, oda sıcaklığında aylarca maske üzerinde sensörlerin bozulmadan kalabileceğini belirtti. Collins, maskeye monte edilen sensörlerin aktive olabilmesi için nem gerektiğini ifade etti ve virüsün genetik dizilimini tespit ettikten sonra 1 ile 3 saat içerisinde ışıklı uyarı verdiğini de sözlerine ekledi.

    Profesör James Collins, maskenin virüs tespitinden sonra verdiği ışıklı uyarının gözle görülmediğini, ışınım ölçerler yardımıyla ışıklı uyarının görülebileceğini ifade etti. Çalışılan yöntemin başarılı olduğunun tamamen kanıtlanmasıyla birlikte, ateş ölçme ya da antikor testi gibi diğer önlemlere alternatif olabileceği ve havaalanı, hastane gibi yerlerde çok daha etkili bir şekilde kullanılabileceği söyleniyor.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Massachusetts Koronavirüs Times Haberler

    Bakmadan Geçme

    Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title