Haberler

Uzmanlar, "Koronavirüs havadan bulaşıyor" iddiasını yalanladı: Kanıt yok

Güncelleme:

1869 yılında yayın hayatına başlayan köklü bilim dergisi Nature, son sayısında koronavirüsün hava yoluyla bulaştığı iddiası üzerine eğildi. İddiaları yalanlayan uzman isimler henüz bu teoriyle ilgili ikna edici kanıtların bulunmadığına dikkat çekti.

Nature Dergisi'nde yayınlanan haberde, koronavirüsün diğer bulaşma yollarının yanı sıra havadan da bulaşabileceği iddiasıyla ilgili bir çalışma gerçekleştirildi. Hazırlanan haberde henüz bu teoriyle ilgili ikna edici kanıtların bulunmadığına dikkat çekildi.

Nature Dergisi, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) diğer özelliklerinin yanı sıra havadan da bulaşabilme ihtimalini kaleme aldı.

Nature'nin haberinde geçenlerde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Yardımlar Direktörü Michael Ryan'ın enfeksiyonun havadan bulaşma olasılığının bulunduğu açıklamasına atıf yapıldı.

"KESİNLİKLE ŞÜPHE YOK"

Avustralya'nın Brisbane kentinde bulunan Queensland Teknoloji Üniversitesi'nden enfeksiyon uzmanı Prof. Lidia Morawska, "Bu alanda çalışan bilim insanlarına göre virüsün havadan yayıldığından kesinlikle şüphe yok" açıklamasında bulundu.

Hong Kong Üniversitesi'nden salgın uzmanı Prof. Benjamin Cowling ise SARS-CoV-2'nin damlacıklarla geçtiği halde virüs parçacıklarının zamanla kapalı mekanlarda birikmelerinin ya da daha büyük mesafelere taşınmalarının kuvvetli bir ihtimal olduğunu ifade etti.

UZMANLARDAN UYARI

İnsanların öksürürken ya da hapşırırken genelde arkalarını döndüklerini ifade eden uzmanlar, bu nedenle koronavirüsün havadan iletilmesi durumunda insanların arasındaki normal bir konuşmanın, hastalığın semptomlarını taşıyan bir kişi ile karşılaşmadan daha tehlikeli olabileceği konusunda uyardı.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Dünya Sağlık Örgütü Michael Ryan Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

Mete:

ne mutlu türküm diyne, türk genleri olan safkan türklere bisey olmuyor. olmayanlar düsünsün

4
28
yanıtYanıtla
İHSAN:

olum sen tam bir salaksın Allah sana akıl fikir versin

yanıt28
yanıt2
METE HAN:

SENİN GİBİ DUŞUNEN BİRTURK OLMAKTANSA ÖLURUM DAHA İYİ

yanıt0
yanıt1
Muhammed:

arkadaslr Allaha dua edelim, yalvaralim asiyi Türkler bulsun, baskasi bulmasin, bu haberi yayin her yerde, ne kadar cok kisi dua ederse o kadar dualrimiz güclü olur.

12
11
yanıtYanıtla
Hemasi TatlIDARI:

Asi derken? Hükümete karsi olan asi mi demek istiyorsun? Yoksa bu isin duayla filan durmayacagini söyleyen mi asi? Valla Asiye''nin ya da Hemasi''nin yarisi da asi olabilir. . . daaaaa, bu asiyi Türkler bulsun ne demek onu anlamadim.

yanıt0
yanıt4
Hayati:

inanmayın bu saçma sapan bilim(?) dergilerine. insanları kandırıyorlar. kendileri çok kayıp verdikleri için bizleri de hataya yönlendirip kayıp vermemizi istiyorlar. nefesteki parcalar havada asılı kalıyor. o yüzden sosyal mesafe önemli

11
6
yanıtYanıtla
MEMATİ:

Ordinaryüs profesör HAYATİ . . . . Kendini harcıyorsun . Oraya buraya yazma . Klasın sarsılır . . .

yanıt6
yanıt1
Yorumsuz:

Havada asılı kalıyorsa o zaman sosyal mesafenin anlamı yokki. 10 metre önünde yürüyen ve virüs taşıyan biri hapşurdu virüsler havada asılı kaldı, arkasındanda sen yürüyorsun nolacak o zaman olduğumuz yerde günlerce bekleyecekmiyiz.

yanıt10
yanıt2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title