Haberler

Koronavirüs aşısı için gönüllü olmak isteyenler ne yapacak? İşte tüm detaylar

Güncelleme:

Türkiye'de dün ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanan koronavirüs aşısı ikinci etapta da gönüllülere yapılacak. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, kriterleri sağlayanların gönüllü olmak için aşı merkezlerine başvurması gerektiğini söyledi.

Dünyadaki koronavirüs salgınından etkilenen ülkemizde koronavirüs aşılarının insanlar üzerindeki test süreci dün Hacettepe Üniversitesi'ndeki sağlık çalışanlarıyla başladı. Sağlık çalışanlarından sonra ise gönüllüler üzerinde aşı denenecek. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, gönüllü olmak isteyenlerin aşı merkezlerine başvurması gerektiğini ifade etti.

"18-60 YAŞ ARASI KRİTERLERE UYANLAR GÖNÜLLÜ OLABİLİR"

Prof. Dr. Murat Akova, gönüllü olmak isteyenler için şunları söyledi "Aşı için başvuracak gönüllülerin 18-60 yaş arasında olması lazım. 60 yaşından gün almamaları gerekiyor. Daha öncede Kovid geçirmemeniz gerekiyor. Biz bunları aşı yapmadan test ediyoruz. Burundan örnek alıyoruz. Bunları periyodik olarak tekrarlıyoruz. Bunların olmaması lazım. Hamilelik ve hamilelik planının olmaması lazım. Daha önceden bir aşı alerjisinin olmaması lazım. Belli dışlama kriterlerimiz var. Bu kriterlere uyan 18-60 yaş arasındaki gönüllüleri alıyoruz.

"AŞI MERKEZLERİNE BAŞVURU YAPILABİLECEK"

Gönüllü olmak isteyenler aşı merkezlerine başvuracaklar. Biz Hacettepe olarak ilk bunu kendi personelimize duyurduk. Doğal olarak ilk aşıladıklarımız kendi personelimiz. Üniversitenin sitesinden de bilgilendirme metni yayınlayacağız. Hacettepe Aşı Merkezi ve diğer merkezlere başvuru yapılacak. Vatandaşlar için Sağlık Bakanlığı'nın da desteğiyle bir duyuru olacak."

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (34)

Erkan ermil:

Ben aşı için gonullu olmak istiyorum

0
0
yanıtYanıtla
Ayhan Vurucu:

Gönüllü olmak istiyorum

0
0
yanıtYanıtla
Mustafa Arpınar:

Gönülü istiyorum

0
0
yanıtYanıtla
Kamile parlayici:

Gonullu olmak istiyorum KARAMAN

yanıt0
yanıt0
Hürriyet sımsıkı:

Aşı için gönüllü olmak istiyorum

0
0
yanıtYanıtla
Ferhat etik:

Gönulu olarak aşı olurum van erdiş de oturuyorum

0
0
yanıtYanıtla
Sungur TELASUN:

Ankaraya gelme imkanınız varmıdır?

yanıt0
yanıt0
Kubilay köse:

Gönüllü olmak istiyorum ankara

0
0
yanıtYanıtla
İLHAN KULAKSIZ:

Yeni aşı için gönüllü olmak istiyorum

0
0
yanıtYanıtla
İLHAN KULAKSIZ:

İSTABBUL DAYIM GÖNÜLLÜ OLMAK İSTİYORUM

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title