Haberler
BBC

Koronavirüs - ABD uçak gemisinde salgın: 'Gemi tahliye edilmezse askerlerimiz ölecek'

Güncelleme:

Yaklaşık beş bin kişilik mürettebatıyla Büyük Okyanus'taki Guam Adası'nda demirleyen Amerikan uçak gemisi Theodore Roosevelt'in kaptanı, personelin tahliye edilip karada karantinaya alınmaması halinde çok sayıda askerin ölebileceği uyarısında bulundu.

Koronavirüs vakalarının görülmesinden sonra yaklaşık beş bin kişilik mürettebatıyla Büyük Okyanus'taki Guam Adası'nda demirleyen Amerikan uçak gemisi Theodore Roosevelt'in kaptanı, personelin tahliye edilip karada karantinaya alınmaması halinde çok sayıda kişinin ölebileceği uyarısında bulundu.

Kaptan Brett Crozier, 30 Mart'ta Pentagon'a gönderdiği mektupta gemideki karantina koşullarının yetersiz olduğunu ve sosyal mesafe kurallarını uygulama imkanı olmadığını belirtti.

Crozier, "Savaşta değiliz. Denizcilerin ölmesi gerekmiyor. Şimdi adım atmazsak en güvenilir varlıklarımız olan denizcilerimizi gerektiği şekilde korumamış oluruz" dedi.

Nükleer yakıtla çalışan gemideki ilk koronavirüs vakası geçen hafta rapor edilmişti. Pasifik'teki gemi bunun üzerine Guam'da bir limana demirlemişti.

Reuters ajansı ABD'li yetkililere dayanarak gemide yaklaşık 80 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını, tüm personele test yapılmasıyla bu sayının artabileceğini duyurdu.

'Bu seyahat gemisi değil'

Geminin demirlediği Guam adasında salgına şimdiye kadar 58 kişi hayatını kaybetti.

Adadaki yatak kapasitesinin dolmak üzere olduğu belirtiliyor. Bu nedenle kaptanın çağrısı doğrultusunda askerlerin burada karantina alınmasının kolay olmadığı belirtiliyor.

ABD Donanması Genel Sekreter Vekili Thomas Modly, son birkaç gündür askerleri Guam'dan tahliye etmenin yollarını aradıklarını belirterek "Guam'ın yatak kapasitesi yeterli değil. Donanma, turistik tesislerin kullanılması ve çadırlar kurulması için yerel hükümetle görüşmeler yapıyor" dedi.

Modly, "Gemi komutanıyla farklı düşünüyor değiliz. Ama bunu sistemli bir şekilde yapıyoruz. Çünkü bu bir seyahat gemisi değil. Gemide silahlar var, uçaklar var" diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ise mektubu ayrıntılı olarak okumadığını belirterek "Şimdi tahliye zamanı değil" dedi.






BBC

Amerika Birleşik Devletleri Büyük Okyanus Koronavirüs Guam Haberler

Bakmadan Geçme

ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title