Haberler

Korkuteli'de Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi Hayata Geçti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı yurt genelinde olduğu gibi Korkuteli’de de hızla uygulanmaya devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı yurt genelinde olduğu gibi Korkuteli'de de hızla uygulanmaya devam ediyor. Proje kapsamında Korkuteli barajı, Kozağacı ve Osman Kalfalar göletlerin etrafına 5 bin 500 adet ağaç dikimi yapıldı

Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı ile atıl durumda bulunan baraj ve gölet kenarları ağaçlandırılarak mevcut su kalitesi ve miktarı artırılacak.

Yürütülen çalışmalarla olası erozyon riskleri önlenerek barajların ekonomik ömrü uzatılacak, ülke ekonomisine katma değer sağlanacak. Korkuteli'de gölet havzaları çevresinde yapılan çalışmalarla erozyon neticesi oluşan toprak dolmasının önüne geçilecek, barajların ömrü uzayacak, mevcut suyun kalite ve miktarı artırılacak.

Korkuteli barajı etrafında Ihlamur, Akçaağaç, İğde ve Sedir fidanı dikimi gerçekleştiren Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü, proje kapsamında 5 bin 500 ağacı toprakla buluşturdu. Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, "Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırmaları Eylem Planı" ile barajlardaki su kalitesi ve miktarının artırılması, koruma kuşaklarında bulunan ağaçsız alanlar ile zaman zaman su altında kalan su basar alanların değerlendirilmesi, erozyonun ve rusubat taşınımının önlenmesi, yeni rekreasyon, turizm alanlarının, yeni karbon yutaklarının, oksijen kaynaklarının teşkili, yaban hayatı için yeni barınma alanları meydana getirilmesi, yapılacak olan ağaçlandırmalarda gelir getirici türler kullanılarak yöre halkı ekonomisine katkıda bulunulması hedeflenmektedir" dedi.

Orman İşletme Müdürü Güney, "Korkuteli barajı, Osman kalfalar ve Kozağaçı göletlerinin etrafına Ihlamur, Akçaağaç, İğde ve Sedir fidanı dikimi yapıyoruz. Dereköy mahallesinden gelen 25 kişilik işçi ekip ile Barajın çevresinde ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Fidanların büyümesiyle baraj etrafları farklı bir görüntüye kavuşacak" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Korkuteli Kozağacı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title