Haberler

Konya Güller Şehri Haline Geldi

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapılan çalışmalarla Konya'nın güller şehri haline geldiğini söyledi.

Mahalle Meclisi kapsamında vatandaşlarla buluşmayı sürdüren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehir merkezine her yıl 150 bin gül fidesi dikildiğini, son 9 yılda 1 milyona yakın gül fidesinin şehre kazandırıldığını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları kapsamında Büyük Kayacık, Aşağı Pınarbaşı, Yukarı Pınarbaşı, Tömek ve Sarıcalar Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Genel Sekreter Yardımcıları Abdülmelik Ötegen, Süleyman Şenol Aydın, Ercan Uslu, Torku Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, Anadolu Selçukluspor Kulübü Başkanı Mehmet Günbaş, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, daire başkanları, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Toplantının yapıldığı mahallelerin Konya'nın yeni gelişim alanında bulunduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyük Kayacık Mahallesi'nin Organize Sanayi'nin komşusu durumunda bulunduğunu dile getirdi. Ankara Yolu üzerine yapılan Bilim Merkezi, köprülü kavşaklar, parklar, hızlı tren geçitleri gibi yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, yatırımlarla bölgenin Konya'nın cazibe merkezlerinden biri haline geldiğini ifade etti.

Kayacık'ta binden fazla hobi bahçesini hayata geçirdiklerini, amaçlarının 10 bin hobi bahçesi yapmak olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, böylece 50 bin insanın bu bölgeye gelip piknik yapabilmesini, tarımla uğraşmasını ve doğal hayatla ilgilenmesini istediklerini söyledi.

GÜLLER ŞEHRİ KONYA

Konuşmasında Konya'nın son dönemde yapılan çalışmalarla güller şehri haline geldiğini vurgulayan Başkan Akyürek, "Mart-Nisan ayında laleler, Mayıs'tan itibaren de Aralık ayına kadar güller şehrimizi süslüyor. Konya'mıza her sene 150 bine yakın gül fidesi dikiliyor. Şu anda 1 milyona yakın gül fidesi son 9 yılda şehrimize kazandırıldı. Artık her sene 50 binden fazla gül fidesini evlere, bahçelere, hemşehrilerimize de dağıtacağız. Sadece parklarda, refüjlerde değil, şehrimizin her yerinde güller açsın istiyoruz. Konya'mız güller şehri haline geldi" dedi.

Başkan Akyürek'in konuşmasınından ardından söz alan mahalle sakinleri ve muhtarlar mahalleleri ile ilgili taleplerini dile getirdi. Başkan Akyürek, programın ardından Büyük Kayacık Mahallesi'nde bir bahçeye misafir olarak mahalle sakinleri ile sohbet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleyman Şenol Tahir Akyürek Aydın Ercan Kayacık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title