Haberler

Konya'da Öğretmenlere Çocuk Oyunları Semineri

Konya'nın dört ilçesinden bir araya gelen öğretmenler, Ereğli'de iki bölümden oluşan pratik ve uygulamalı çocuk oyunları seminerine katıldı.

Konya'nın dört ilçesinden bir araya gelen öğretmenler, Ereğli'de iki bölümden oluşan pratik ve uygulamalı çocuk oyunları seminerine katıldı.

Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar ilçelerinde görev yapan yaklaşık 100 öğretmene, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) ve Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, seminer verildi.

ÇOSKF Konya İl Temsilcisi Osman Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Federasyon olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çocukları bilgisayarın başından kaldırıp, sek sek, yakan top, mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım ve çuval yarışı gibi oyunlarla, kendi aralarında kaynaşmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirten Fırat, çocukların zeka, çeviklik, hızlı düşünme ve pratiklik gibi yeteneklerinin gelişmesine, yardımcı olmak istediklerini dile getirdi.

Çocuklarla geçmişle geleceği buluşturmanın keyfini yaşadıklarını anlatan Fırat, "ÇOSKF ülke çapında teşkilatlanma çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Ereğli ve çevre ilçelerimizi kapsayan yüz kadar öğretmen arkadaşımızın katıldığı 'Oyun Liderliği', ve 'Oyun Hakemliği' seminerimizi tamamladık. Bu  öğretmenlerimiz artık bu belgelerle okullarında çocuk oyunları kursu açabilecek ve müsabakalarda oyun liderliği ve hakemliği yapabilecekler" dedi.

Seminere, Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Topbaş, ÇOSKF Beyşehir İlçe Temsilcisi Hacı Erkuş ve öğretmenler katıldı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Osman Fırat Karapınar Ereğli Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title