Haberler

Konya Biri Annesinden, Biri Ağabeyinden Alınan Organlarla Hayata Tutundu

Biri annesinden, biri ağabeyinden alınan organlarla hayata tutunduKONYA'da böbrek yetmezliği nedeniyle organ bağışı bekleyen Sezai Koç (29), annesi Şerife Koç'tan, Adem Erdinç (38) ise ağabeyi Müslüm Erdinç'ten alınan böbrekle yeniden hayata tutundu.

Biri annesinden, biri ağabeyinden alınan organlarla hayata tutundu

KONYA'da böbrek yetmezliği nedeniyle organ bağışı bekleyen Sezai Koç (29), annesi Şerife Koç'tan, Adem Erdinç (38) ise ağabeyi Müslüm Erdinç'ten alınan böbrekle yeniden hayata tutundu.

Sezai Koç, 1 ay önce böbrek yetmezliği rahatsızlığını öğrendikten sonra tedaviye başladı. Tedavi gördüğü hastanede yapılan tetkiklerde ağabey ve annesinin böbreğinin uyum gösterdiğini öğrendi. Doktorlar, anne Şerife Koç'un böbreğinin daha hızlı uyum sağlayacağını tespit etmesi üzerine anneden alınan böbrek, oğluna başarılı bir şekilde nakledildi.

ANNEM İKİNCİ HAYAT BİR HAYAT VERDİ

Annesi sayesinde hayata tutunan Sezai Koç, İlk olarak ağabeyimden nakil yapılacağı söylenmişti. Ancak annemin böbreğinin daha hızlı uyum sağlayacağı belirtildi ve organ nakli gerçekleşti. Anneme ne kadar teşekkür etsem azdır. Anneme ikinci bir hayat verdiği için teşekkür ediyorum. dedi.

1 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize tedavisi gören Adem Erdinç ise ağabeyi Müslüm Erdinç'ten alınan böbrekle sağlığına kavuştu. Ağabeyinin bir böbrekle kalmasından dolayı üzüntü duyduğunu ifade eden Adem Erdinç, Yaklaşık bir yıldır diyalize giriyordum. Ağabeyime teşekkür ederim. Mutluyum; ama birazda olsa üzüntü var. Çünkü ağabeyim böbreğinin birini bana verdi. Ben tamamlandım ama o eksik kaldı. diye konuştu.

TÜRKİYE, TRANSPLANTASYONDA EN İYİ 5 ÜLKEDEN BİRİ

Böbrek nakli operasyonlarını gerçekleştiren Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, organ nakli konusunda Türkiye'nin dünyanın en iyi 5 ülkesinden biri olduğunu söyledi. Haberal, şöyle konuştu

Bütün bunlara ve teknik imkanlara rağmen ölen insanların sadece yüzde 30'unun organlarından yaralanabiliyoruz. Bu ülkede 70'ten fazla böbrek, 40'tan fazla karaciğer, 20'den fazla kalp ve 5 civarında da akciğer transplantasyonu yapan merkez var. Türkiye'nin özellikle canlıdan yapılan transplantasyonda dünyanın en iyi 5 ülkesinden biri konumunda. Bugün 20 binden fazla böbrek hastası organ bağışı bekliyor. İnsanların organlarının alınmasında bir sakınca yoktur. Keza bu konuda Din İşleri Yüksek Kurulu da yayınladığı genelgeyle bunu teyit etmiş oldu.

Transplant oyunlarının 2020'de Türkiye'de düzenleneceğini de belirten Mehmet Haberal, Hastalarımızdan birisine annesinin, birisine de ağabeyinin böbreğini nakil ettik. Bu insanların hayatı ameliyat masasında değişiyor. Çünkü takılan organ o esnada çalışmaya başlıyor. Bu bakımdan oldukça önemli. Biz transplant oyunları organize ediyoruz. Dünyada bu işle ilgili bir federasyon var. Seneye İngiltere'de bu düzenlenecek. İnşallah 2020'de de biz bu oyunları Türkiye'de düzenleyecek ve dünyayı Türkiye'ye getireceğiz. diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title