Haberler

Kokoreç severler dikkat! Daha ucuza getirmek için dana kokorecini kuzu diye satıyorlar

Güncelleme:

Sokak lezzetlerinden kokoreci daha uygun fiyata mal etmek isteyen bazı işletmelerin, kuzu kokoreç adı altında dana bağırsağı kullandığı ortaya çıktı. Ayrıca bazı işletmecilerin yine maliyeti düşürmek için ürünün içine konan bumbar ve ince bağırsaktan çalıp bunların yerine daha fazla yağ koyduğu belirtildi.

Kokorecin faydalarından bahseden Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak, tüketirken kimlerin ve nelere dikkat etmesi gerektiğini şöyle anlattı: "Sağlıklı beslenebilmek için yeteri miktarda tüketmek gerekir. Haftada 1 kez tüketilmesi önerilir. Kalp damar rahatsızlığı bulunan kişilerin doktor kontrolünde yemesi gerekir. Özellikle küçük yaş grubu çocukların tüketmemesi önerilir"

"SAKATAT ÇOK BEKLETİLMEMEDEN TÜKETİLMELİ"

Toprak, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Bunları pişmiş tüketmemiz lazım. Az pişmiş ve çiğ tüketilmemeli. Özellikle pandemi döneminde, çünkü olası bir bulaşıda koronavirüsün 72 derece üstü sıcaklıkta inaktif hale geldiğini biliyoruz. Bu nedenle 72 derece üstü sıcaklıkta pişirip tüketmek gerekiyor. Ayrıca sakatatı aldığımız gibi tüketmemiz gerekiyor. Çok fazla bekletmememeyiz. Kelle paça, işkembe ve kokoreç gibi ürünlerin temizliği daha zor işlemlerden geçer. Bunların temizliğine dikkat etmek gerekir. Tanıdığımız bildiğimiz yerden tüketmemiz gerekir" Süt kuzu kokorecin daha pahalı olduğunu belirten Uğur, kimilerinin daha çok talep gören kuzu kokoreç diyerek dana kokoreci satabildiğini de ifade etti.

"DANA KOKORECİNİ KUZU DİYE SATIYORLAR"

İzmir Çamdibi'nde tanınmış işletmelerinden birinin yöneticisi evli ve 2 çocuk Hasan Fidan (50), İzmir kokorecin sade olduğunu, baharatla sunulduğunu belirterek, "Her işte olduğu gibi bu sektörde de hile var. İnce bağırsaktan, bumbardan çalınıyor. Bunun yerine içine daha fazla yağ konuluyor. Yağ oranı yükseltiliyor" dedi. Kokoreç ustası evli 2 çocuk babası Tarık Yağmur (48), "Ege Bölgesi'nde kokoreç genelde İzmir'de yenir. Dana kokoreç daha ucuz olur. Kokoreç yiyecekseniz tavsiyem kuzu olur. Dana kokorecini genelde kuzu diye satıyorlar. Üstüne kuzu bağırsağı tek şerit sarıp kuzu görünümü veriyorlar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

İstanbul İzmir Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (12)

ÇOK BİLMİŞ KIZ ASLI:

İĞRENÇ Bİ ŞEY NASIL YİYE BİLİYORSUNUZ ANLAMIYORUM.

3
10
yanıtYanıtla
ReDMaN:

Çok İğrenç Nasıl YEMİYORSUNUZ Anlamıyorum.

yanıt0
yanıt0
HAKLISIN BİLMİŞ KIZ:

İğrenç bulup yemediğiniz için size teşekkür ederim çünkü ne kadar çok rağbet olursa o kadar çok pahalılaşıyor. Kimse yemesin lütfen kokoreç iğrenç ve de çok pahalı !

yanıt0
yanıt0
Selahattin:

önyargını bırak bi çeyrek söylepeşine bi çeyrek daha yuvarlarsın merak etme

yanıt0
yanıt0
KARA iBiK:

Arada bir domuz, at, köpek kokorecleri de kuzu kokorec diye ayri bir tat olarak sunulmuyor mu saniyorsunuz? O zaman aldaniyorsunuz. . .

6
3
yanıtYanıtla
ali:

İçine zaten tartmadan koyuyorlar 100 gram diyor belki 30 gram ya var ya yok

5
0
yanıtYanıtla
takavit:

ya bizim siyasetciler ab uyum paketi diye bu sadakatlarin yenmesini yasaklamadimi yoksa benmi yanlis hatirliyorum eger yanlis degilsem bu satanlar suc isliyor

2
0
yanıtYanıtla
Yahya:

Bu konuda problem yok, türkiye''de at eşek domuz eti yiyenler herşeyi yerler.

0
1
yanıtYanıtla
XXX OKO:

mis gibi mubarek görünce şu an canım çekti gerçek kuzu kokoreçi yiyin ucuz satılanların hepsi dana bir kokoreçimiz vardı ona hile yapmaya başladılar hadi gelde ye şimdi nasıl güveneceksin

0
0
yanıtYanıtla
MARDİNLİ:

İnsan Sağlığını Tehlikeye Koyuyorsan Eğer. . Bukişileri ALLAH CC. Muvaffak Etmez. Çünkü Bunda Kul Hakkkı Var.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title