Haberler

Koğuştaki İntihar Ağır Cezalık Oldu

OSMANİYE'nin Toprakkale İlçesi'ndeki T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, 'tuvalet penceresine kendini asarak yaşamına son verdiği' bilgisi ile kayıtlara geçen Kurtuluş Kılıç'ı (30) 'intihara yönlendirdiği' iddia edilen 3 sanık hakkında görevsizlik kararı veren mahkeme, dosyayı ağır...

OSMANİYE'nin Toprakkale İlçesi'ndeki T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, 'tuvalet penceresine kendini asarak yaşamına son verdiği' bilgisi ile kayıtlara geçen Kurtuluş Kılıç'ı (30) 'intihara yönlendirdiği' iddia edilen 3 sanık hakkında görevsizlik kararı veren mahkeme, dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi. 3 sanık ilk iddianamede 10'ar yıl hapis istemiyle yargılanırken, şimdi 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Mersin'de oturan, hırsızlık suçundan hükümlü ve psikolojik sorunları bulunduğu belirtilen Kurtuluş Kılıç'ın, 16 Ocak 2015'te Toprakkale İlçesi'ndeki T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda cesedi bulundu. Yürütülen soruşturmada 'psikolojik sorunları olduğu, bu nedenle koğuş tuvaletine kendini asarak intihar ettiği, ölümünde şahıs dışında kimsenin kusuru bulunmadığı gibi, kamu adına takibi gerekecek herhangi bir suç veya suç unsuru bulunmadığı' belirtildi. Kılıç'ın otopsi raporunda 'ellerinin arkadan bağlı olduğunun' yazılı olduğunu gören ablası Nurhayat Şeremet (33) ise kardeşinin gerçek ölüm nedeninin ortaya çıkarılması için araştırmalar yapıp, suç duyurusunda bulundu.

İHBAR MEKTUBU İLE AYDINLANDI

Savcılık soruşturma başlatırken, Kurtuluş Kılıç ile aynı koğuşunda kalan Murat Erol, tahliye olunca olayın nasıl olduğuna dair ihbar mektubu gönderdi. Kurtuluş Kılıç ile aynı koğuşta kalan Erkan Ateş (45), Kemal Altunboğa (31) ve Atahan Ali Adalı (29) arasında husumet oluştuğunu, bu üç kişinin akli dengesi bozuk olan Kılıç'ı intihara sürüklediklerini öne süren Erol, olayın nasıl gerçekleştiğini de mektubunda tüm detaylarıyla anlattı. Erol,  Atahan Ali Adalı ile kurduğu arkadaşlığa bağlı olarak Adalı'nın kendisine olayı anlattığını, ancak aralarının sonradan bozulmasıyla ihbarda bulunduğunu da belirtti. Cumhuriyet Savcısı, halen çeşitli suçlardan 3 ayrı cezaevinde bulunan hükümlüler Erkan Ateş, Kemal Altunboğa ve Atahan Ali Adalı hakkında 'Başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi' suçundan Osmaniye 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Kılıç'ın elleri ayakları ve boğazının 3 ayrı iple bağladıktan sonra 'domuz bağı' şekline getirilip, ipin bir ucunun da pencere kancasına bağlandığı, Kılıç'ın da ters çevrilen su kovasının üzerine çıkarak intihar ettiği vurgulanan iddianamede, suçlamaları kabul etmeyen 3 şüpheli hakkında 10'ar yıl ağır hapis cezası istendi.

'GÖREV VE YETKİ AĞIR CEZANIN'

Osmaniye 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi, 5'nci duruşmada görevsizlik kararı verdi. Dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderen mahkeme görevsizlik kararının gerekçesinde, sanıkların eyleminin TCK'nın 82/1-a maddesi kapsamındaki 'tasarlayarak kasten öldürme' suçunu oluşturabileceği, bu suçla ilgili yargılama yapma görev ve yetkisinin de Ağır Ceza Mahkemelerine ait olmasını gösterdi.

Bu kararla 3 sanık, 'Tasarlayarak kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Mersin'de oturan ve gelişmeleri değerlendiren Kurtuluş Kılıç'ın ablası Nurhayat Şeremet, adaletin er geç tecelli etmesini beklediklerini, kardeşini asarak ölümüne neden olan ve intihar süsü veren sanıkların en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini söyledi.

- Osmaniye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Erol Toprakkale Osmaniye Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title