Haberler

Kocaeli'de 118 Bin Kilo Atık Pil Toplandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde atık pillerin toplanmasını sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde atık pillerin toplanmasını sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kaynağında ayrı atık pil toplama hizmeti kapsamında 2008 yılından bu güne kadar 118 bin 212 kilo pil topladı. Hizmet sayesinde bu güne kadar kişi başına toplanan pil ağırlığı dikkate alındığında Kocaeli'deki 7 milyon metre kare alan kirlenmekten kurtarılmış oldu. Çevre kirliği yönünden büyük önem arz eden çalışma, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinatörlüğünde, ilçe belediyeleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluş olan "Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği (TAP)" ile birlikte yürütülüyor.

Okullar, kamu kurum ve kuruluşları, muhtarlıklar, eczaneler, sağlık kurum ve kuruluşlarında sürdürülen çalışmalar neticesinde yıllara göre toplanan atık pillerin miktarlarında önemli artışlar kaydedildi. 2008 yılında 3 bin 497 kilo ile başlanan hizmet 2014 yılında 24 bin 330 kiloya ulaştı. Toplanan pil miktarlarındaki bu artış vatandaşların konuyu her geçen gün biraz daha fazla sahiplendiğinin bir göstergesi niteliği taşıyor.

Taşınabilir Pil Üreticileri Derneği'nden edinilen bilgilere göre 2014 yılında Türkiye'de 555 bin kilo atık pil toplandı. Kocaeli'de ise aynı yıl toplanan 24 bin 330 kilo atık pil tüm Türkiye'de toplanan atık pil miktarının yüzde 4'lük bir kısmına tekabül ediyor. Kocaeli nüfusu dikkate alındığında kişi başına 14,1 gram atık pil toplandığı göze çarpıyor.

Bir kalem pilin ağırlığının 14 gram olduğu dikkate alındığında Kocaeli'de kişi başına 1 kalem pil toplandığı görülüyor. Bir adet kalem pilin 4 metre kare toprağı kirlettiği bilgisinden hareketle yaklaşık 7 milyon metre kare alanın kirlenmekten kurtarılmış olduğu anlaşılıyor. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title