Haberler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebzelilere İzmit'i Gezdirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Gebze'de Yaşayanlara Yönelik Düzenlediği Kültür Turları Başladı. Gebzeliler, Deniz Otobüsüyle İzmit'e Götürülerek, Tarihi ve Turistik Yerleri Gezmeleri Sağlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, Gebze'de yaşayanlara yönelik düzenlediği kültür turları başladı. Gebzeliler, deniz otobüsüyle İzmit'e götürülerek, tarihi ve turistik yerleri gezmeleri sağlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, yaşadıkları ili daha iyi tanımları amacıyla, Gebzelilere yönelik düzenlediği kültür turları başladı. Belediye otobüsleriyle önce Darıca'daki iskeleye getirilen Gebzeliler, buradan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait deniz otobüsüyle, İzmit'e götürüldü. Gebze'den gelen ilk gurubu ise, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da iskelede karşılayarak, onlara hitaben bir konuşma yaptı.

Kocaeli'de yaşayan vatandaşları, ilin zenginlikleriyle buluşturmak için bu gezileri düzenlediklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Türkiye'nin en güzel illerinden birinde yaşıyoruz. İstiyoruz ki, bu kentte yaşayan herkes ona verilen hizmetlerden yararlansın. Görsün, gezsin, otursun, parkından ve kültürel faaliyetlerinden yararlansın. Kültür gezilerini de bu hedefe yönelik olarak hayata geçirdik" dedi.

Başkanın konuşmasının ardından, Gebzeliler başta Sekapark olmak üzere, Gayret Gemi Müzesi ve Etnografya Müzesi gibi, turistik ve tarihi yerleri gün boyunca doyasıya gezdiler. Gebzeliler özellikle Türkiye'de eşi benzeri olmayan Sekapark'a hayran kalırken, kendilerine bu fırsatı veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür ettiler. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kültür Gezileri, 26 Ağustos Pazar gününe kadar, her gün devam edecek.

(KA-İHS)

18.08.2007 16:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title