Haberler

Koca'dan "Filyasyon olmasaydı ne olurduk?" sorusuna net cevap: Perişan olurduk

Güncelleme:

Koronavirüsle mücadelede vaka sayılarını kontrol altına alabilmek için yapılan filyasyon uygulamasının önemini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir kez daha anlattı. Koca, filyasyon uygulamasının olmaması ihtimaline "Perişan olurduk" sözleriyle net ve etkili bir cevap verdi.

Son dönemde artan koronavirüs vakaları, alınan ek tedbirlere rağmen henüz istenilen seviyeye gelebilmiş değil. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın uyarıları doğrultusunda koronavirüs mücadelesinin en önemli noktasını ise filyasyon oluşturuyor. Koca, kendisine yönetilen "Filyasyon olmasa ne olurdu?" sorusunda "Perişan olurduk" diyerek konunun ciddiyetini ortaya koydu.

"ŞİDDETLENME YAŞIYORUZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır ve Van'dan sonra İzmir'deki koronavirüs bölge toplantısına katıldı. İncelemelerde bulunmak için gittiği İzmir'de çarpıcı ifadeler kullanan Koca, "Mart ayından beri büyük bir mücadele verdiğimiz koronavirüs salgınında tekrar bir şiddetlenme yaşıyoruz, ülke genelinde hasta sayıları artışa geçti. Ancak bu artışın ülkenin her anında eşit olmadığını biliyoruz" dedi.

"PERİŞAN OLURDUK"

Koca, İzmir toplantısında kendisine eşlik eden Hürriyet'ten Ahmet Hakan'ın, filyasyon sorusunda ise dikkat çekici bir yanıt verdi. "Filyasyon uygulaması olmasaydı Türkiye'nin durumu ne olurdu?" sorusunda, "Perişan olurduk" diyen Bakan, durumun ciddiyetinin iyi kavranmasını istedi.

"DÜŞÜŞE GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ"

İzmir'de bir hareketlenme olduğunu söyleyen Koca, "İzmir'de bir ay öncesine göre yüzde 42 vaka artışına şahit olduk. Yaptığımız hızlı ve etkili müdahalelerle bu artışın kontrol altına alındığını ve son bir haftada vaka artışının yüzde 10'lara kadar gerilediğini söylemek istiyorum. Bir hafta on gün sonra daha stabil döneme, daha sonra da düşüşe geçmesini bekliyoruz.

"TÜRKİYE FİLYASYONU EN İYİ HATTA TEK YAPAN ÜLKE"

Hedefin hasta sayısını ve hastane yükünü her geçen gün azaltmak olduğunu söyleyen Bakan ayrıca, "İzmir'de şu anda 445 filyasyon ekibimiz sahada çalışıyor. Türkiye filyasonu ey iyi hatta tek yapan ülke. Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş vefatları yükseltti" dedi.

FİLYASYON NASIL İŞLİYOR?

Türkiye'de 11 bin ekibi bulunan filyasyon uygulaması şu şekilde işliyor: Erken tanı, eve bırakma, temaslıların saptanması, arada geçen süreyi kısaltma, çağrı sistemi, gerektiğinde hastaneye götürmek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fahrettin Koca Türkiye İzmir Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

zeki gündoğdu:

aile fertlerimizden birinin test sonucu pozitif çıktı 25 gün önce telefonuma gelen bir mesajda gelecek olan filyasyon ekibine şu kodu verin diye, ne gelen nede giden oldu. filasyon ekibi sözde var ama kendileri yok.

19
6
yanıtYanıtla
Necdet:

insanlar neden yapmaları gereken şeyi yaptıkları zaman, sanki çok önemli bir şey yapmış gibi başarı sunuyorlar anlamak zor. zaten görev bu. yapmazsa başarısızlık, yapınca ise görev tamalanmış olur.

10
5
yanıtYanıtla
İzmir 35:

Ortada başarı falan yok tek çözüm erken seçime gitmektir.bakalım vatandaş durumdan memnunmu?

yanıt0
yanıt3
Adem Öztürk:

İzmir 35 hani öyle bir ihtimal yokta sizin parti şimdi kazansa siz kutlama yaparsınız virüs çoğalır bu defada dersiniz ki aramıza diğer partilerden virüslü insanlar girdi

yanıt2
yanıt1
bu cahil toplum ile uğraşılmaz:

sayın bakanım siz her gün çıkıp durumun vehametini anlatıyorsunuzda ne oluyor ki. . kaçak kına geceleri kaçak partiler devam ediyor bırakın ne uğraşıyorsunuz kendi sağlığına dikkat etmeyenlere biz mi edicez. . ne halleri varsa görsünler. . hatta bunları tedavi bile etmeyin ki yaptıklarının sonuçlarını bunun acısını çekerek görsünler. .

7
5
yanıtYanıtla
muvahhid:

TC Sağlık Bakanlığı koronavirüs ile mücadelede çok başarılı İspanya''da 50000 ölü İngiltere''de 40000 ölü Fransa''da 50 bine yakın insan öldü Avrupa ve Batı ülkeleri yaşlılarına sahip çıkmadı huzurevlerinde binlerce insanı ölüme terk ettiler bizim ülkemizde ise mücadele çok iyi yürütülüyor her ne kadar CHP ve bölücüler beğenmese de

2
7
yanıtYanıtla
adonis:

a haber ve cnn ne derse ona inanıyorsun. Sanki kendin araştırmış gibi. 1984 romanındakini yaşıyorsunuz.

yanıt4
yanıt0
BİLİRKİŞİ RAPORU:

Halkımız korona ile ilgili her türlü tedbire uymaktadır. Eski günlerdeki gibi normal yaşantıya dönmek yakındır. Sakın ümidinizi yitirmeyiniz.

2
6
yanıtYanıtla
....:

güzel de filyasyonda pozitif çıkanları kim takip ediyor adamlar sülalece sokaklarda geziyor sorduğumuzda hep adet edinmişler ben 15 gündür kimseyle görüşmüyorum bunun tek çaresi pozitif çıkanlara dijital kelepçe takmak takibini o şekilde yapmak kimse kusura bakmayacak kimsenin sorumsuz yaşamını sorumluluğunu bilenler üstlenmeyecek ben size İzmir ve ilçelerini söyleyeyim kimseye ceza yazılmıyor millet maskesiz sokakta geziyor iş yerleri haberli denetim dışında kurala uymuyor

7
0
yanıtYanıtla
Halktan biri:

Bir de bunu tarafsızca halkın içine inip sormak lazım. . . Ne kadar dogru ne kadar yanlış. . .

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title