Haberler

Klaus Schmidt vefatının 5'inci yılında anıldı

"Tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'de yürüttüğü kazı çalışmalarıyla insanlık tarihini yeniden şekillendiren Prof. Dr. Klaus Schmidt, vefatının 5'inci yılında düzenlenen bisiklet turu ile anıldı.

"Tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'de yürüttüğü kazı çalışmalarıyla insanlık tarihini yeniden şekillendiren Prof. Dr. Klaus Schmidt, vefatının 5'inci yılında düzenlenen bisiklet turu ile anıldı.

" Klaus Schmidt'in izinde Göbeklitepe'ye pedallıyoruz" etkinliği kapsamında, Klaus Schmidt'in yaşadığı evin önünde toplanan bisiklet tutkunları, Göbeklitepe'ye kadar pedal çevirdi.

Göbeklitepe'de tamamlanan bisiklet turu sonrası katılımcılar tarihi ören yerini gezdi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Şanlıurfa Turizmi Geliştirme AŞ Müdürü Mehmet Uncu, Klaus Schmidt'i vefatının 5'nci yılında anmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Etkinliği gelecek yıllarda da sürdürmek istediklerini ifade eden Uncu, "Amacımız Göbeklitepe'nin bugünlere gelmesini sağlayan Klaus Schmidt'i anmak ve anılarını canlandırmaktır. Klaus Schmidt'in sabah kalkıp Göbeklitepe'ye gittiği güzergahı kullanarak onun yaşadıklarını hatırlamaktır." diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edildiğini hatırlattı.

Aydın, şöyle konuştu;

"Şanlıurfalılar olarak Klaus Schmidt'e olan vefa borcumuzu göstermek adına böyle bir etkinlik düzenledik. Çünkü Klaus Schmidt, Göbeklitepe'nin bugünkü hale gelmesindeki en önemli bilim insanıdır. Klaus Schmidt'in sabah evden çıkıp kazı alanına gidişini canlandırmak istedik. Bu çalışmaya emek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum."

Urfa Bisiklet Topluluğu (URBİT) Başkanı Mehmet Aslan da URBİT olarak yaklaşık 50 bisikletle bu etkinliğe katıldıklarını söyledi. Aslan, "Arkadaşlarımızla Klaus Schmidt'in sabah evden çıktığı gibi çıkarak Göbeklitepe'ye gideceğiz. Amacımız hem Klaus Schmidt'i anmak hem de Göbeklitepe'ye dikkat çekmektir." diye konuştu.

Bisiklet turuna tandemle (iki kişilik bisiklet) çıkan görme engelli Ömer Zaloğlu ise Klaus Schmidt'i anmak için etkinliğe katıldığını ve mutlu olduğunu söyledi,

Etkinliğe, Göbeklitepe Kazı Başkanı ve Şanlıurfa Müzesi Müdürü Celal Uludağ ile URBİT üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Klaus Schmidt Göbeklitepe Şanlıurfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title