Haberler

KKTC'de Ctp-Bg Genel Başkanlığı'na Mehmet Ali Talat Seçildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -CTP-BG'nin kurultayından detay-Oy verme işlemi-KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın konuşması KKTC'de CTP-BG'nin 25. Olağanüstü Kurultayı- Başbakan Yorgancıoğlu'nun aday olmadığı kurultayda parti genel başkanlığına KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Talat seçildi- CTP-BG Genel Başkanı Talat: - "Kıbrıs sorununun çözümü en önemli hedefimiz. CTP'nin Kıbrıs sorununu çözmekteki samimiyeti ortadadır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -CTP-BG'nin kurultayından detay-Oy verme işlemi-KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın konuşması KKTC'de CTP-BG'nin 25. Olağanüstü Kurultayı- Başbakan Yorgancıoğlu'nun aday olmadığı kurultayda parti genel başkanlığına KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Talat seçildi- CTP-BG Genel Başkanı Talat: - "Kıbrıs sorununun çözümü en önemli hedefimiz. CTP'nin Kıbrıs sorununu çözmekteki samimiyeti ortadadır. Çözüm yolundaki her adımda imzamız var"-"Kıbrıs Türk halkını özne haline getireceğiz, üretim odaklı bir ekonomik yapı temel hedefimiz olacak. Şeffaf hesap verebilir bir kamu boynumuzun borcudur" KKTC'de iktidardaki Cumhuriyet Türk Partisi-Birleşik Güçler'in (CTP-BG ) 25. Olağanüstü kurultayındaki, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun aday olmadığı seçimlerde, parti genel başkanlığına KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat seçildi. CTP-BG'nin kurultayındaki seçimlerde Talat ve Yaşar Oduncuoğlu'nun başkanlığındaki iki liste yarıştı. Başbakan Yorgancıoğlu'nun aday olmadığı seçimlerde toplam 835 delegenin 727'sinin oyunu alan Talat CTP-BG'nin yeni genel başkanı seçilirken, Yaşar Oduncuoğlu 93 oy aldı, 15 oy ise geçersiz sayıldı.Talat, seçimlerin ardından, tüm delegelere teşekkür ederek, büyük bir demokrasi örneği gösterdiklerini belirtti. Parti Meclisi'nin de çok hızlı bir şekilde belirleneceğini ifade eden Talat, ardından yine hızlı bir şekilde Merkez Yönetim Kurulu'nu belirleyip yola çıkacaklarını kaydetti.Partiyi hem yenilemek hem gençleştirmek hem de daha ileriye taşımak için çalışacaklarını, ülkeye adalet getireceklerini vurgulayan Talat, ülkenin emekçi halkının partisi olan CTP'nin, siyasete yeniden güven kazandırmasının boynunun borcu olduğunu belirtti.Talat, Kıbrıs Rum tarafıyla eşitlik için çok yoğun bir çalışma içerisine gireceklerini, bu çerçevede parti içinde birlik beraberliği yeniden oluşturacaklarını vurguladı.- "En önemli hedefimiz Kıbrıs sonunu çözmek"- Kıbrıs sorununun çözümünün en önemli hedefleri olduğunu ifade eden Talat, CTP'nin Kıbrıs sorununu çözmekteki samimiyetinin ortada olduğunu, çözüm yolundaki her adımda imzasının bulunduğunu kaydetti.Kıbrıs müzakerelerinde her zaman CTP'nin sürükleyici olduğuna işaret eden Talat, CTP'nin Kıbrıs politikalarının hem dünyada, hem de Türkiye'de benimsendiğini dile getirdi. Talat, ülkenin Kıbrıs sorununun çözümünde ve ülkenin gelişiminde CTP'ye ihtiyacı olduğunu vurguladı.CTP'nin en önemli görevlerinden birinin de ülkede adaleti sağlamak olduğunu belirten Talat, bunun istihdamdan yargıya, her alanda gerekli olduğunu söyledi.Halkın siyasete güvensizliğine de değinen Talat, "Kıbrıs Türk halkını özne haline getireceğiz, üretim odaklı bir ekonomik yapı temel hedefimiz olacak. Şeffaf hesap verebilir bir kamu boynumuzun borcudur" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Özkan Yorgancıoğlu Mehmet Ali Talat Kıbrıs Ctp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title