Haberler

Kızının Başarısı Diğer Engelli Çocuklar İçin Umut Oldu

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da down sendromlu çocuğu olan anne, engelli diğer çocuklarında hayata tutunması için spor ve halk oyunları ekibi oluşturdu.

Afyonkarahisar'da down sendromlu çocuğunu topluma kazandırmak için spora yönlendiren anne, kızının farklı branşlarda derece alması üzerine engelli diğer çocuklarında hayata tutunması için spor ve halk oyunları ekibi oluşturdu.

Afyonkarahisar Özel Sporcular Spor Kulübü Başkanı Hanife Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi kızının da down sendromlu olarak dünyaya geldiğini, kızını topluma kazandırmak için çok fazla çaba sarf ettiğini söyledi.

"Kızım Münevvere, Down Sendromlular Dünya Atletizm Şampiyonası'nda gülle atmada, dünya üçüncüsü oldu. Ardından Down Sendromlular Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda, gülle atma kategorisinde Avrupa'nın en iyi sporcusu seçildi" diyen Yılmaz, kızından yola çıkarak diğer zihinsel engelli çocukları da topluma kazandırmak için çeşitli faaliyetler yaptıklarını ve son olarak kulüp bünyesinde çeşitli branşlarda takımlar ve halk oyunları ekibi kurduklarını ifade etti.

Afyonkarahisar Özel Sporcular Spor Kulübü'nü 2012 yılı aralık ayında faaliyete geçirdiklerini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kulübü kurmadaki en büyük amacım bütün çocuklarımızın sosyalleşmesi, çocuklarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve topluma tutunmalarını sağlamak. Kızım Münevvere'den sonra diğer Münevvereleri'nde ayakta durmalarını sağlamaktı. Kulübü kurduktan sonra atletizm, masa tenisi, jimnastik, basketbol gibi dallarda takımlar ve bir de halk oyunu ekibi oluşturduk. Takımlarımızda mental, down sendromlu ve otistik çocuklarımız var. Bu çocuklarımız bir başarı sağladıklarında sevinçlerini görmelisiniz. Gözlerinin içi parlıyor. 'Ben de bir şey yaptım' diyorlar."

Halk oyunları ekibinin yaklaşık 2 aydır çalıştığını belirten Yılmaz, çok güzel bir başarının sağlandığını, ailelerin de çocuklarının başarısından dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti.

İlk gösterisini geçtiğimiz günlerde bir derneğin açılışında gerçekleştiren halk oyunları ekibindeki çocukların özgüvenlerinin arttığını dile getiren Yılmaz, "Geçen gün bir derneği açılışında çocuklarımız bir gösteri sergilediler. Açılışta kızım Münevvere orada tepsi tuttu. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Halil Ürün ve Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'da ilgi gösterdi. Çocuklar o kadar mutlu oldular ki gözlerindeki ışıltı görülmeye değerdi" diye konuştu.

Yılmaz, şu anda kulüpte 25 öğrenci bulunduğunu, ayrı ayrı branşlarda spor çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Down sendromlu Münevvere Yılmaz da arkadaşlarıyla çalışmaların devam ettiğini, arkadaşlarını çok sevdiğini söyledi.

Kaynak: AA / Spor

Hanife Yılmaz Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title