Haberler

Kızılay'da Depo Sorunu

Türk Kızılayı Tokat Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı, Yerel Afet ve Lojistik Deposu’na çözüm bulunamamasından dolayı Erzurum’da bulunan Bölge Afet Deposu’na taşınmasının söz konusu olduğunu açıkladı.

Türk Kızılayı Tokat Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı, Yerel Afet ve Lojistik Deposu'na çözüm bulunamamasından dolayı Erzurum'da bulunan Bölge Afet Deposu'na taşınmasının söz konusu olduğunu açıkladı.

Türk Kızılayı Tokat Şubesi'nde yaşanan depo sorununa karşı Başkan Yapıcı, yazılı açıklama yaptı. Tokat bölgesinin fiziki yapısı nedeni ile birinci derece deprem bölgesinde olduğuna vurgu yapan Başkan Yapıcı, "Bu sebepten dolayı Kızılay olarak Yerel Afet Deposu'nun burada bulunması uygun görülmüş ve yaklaşık 15 yıldır Tokat'ta olası afetlerde (Yangın, Sel, Deprem, Erozyon vb.) anında müdahale edilmesi sağlanmıştır. Bu 15 yıllık depomuz Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bizlere vermiş olduğu destekle Tokat'ta bulunmuş fakat Mili Eğitim Bakanlığı'nın depoların bulunduğu alana Okul yapılması kararını vermesinden dolayı son bulmuştur. Bizler, bu deponun taşınması gerektiğini çok kez basın mensupları aracılığı ile duyurmuş fakat hiçbir kurum, kuruluş ve firmadan destek gelmemiştir. Biz Tokat halkı olarak üzülerek söylüyorum ki duyarsız bir toplumuz. Daha önce Bölge Afet Deposu olabilecek fırsatlar doğmasına rağmen bu fırsatı kaçırmış hatta şuan Yerel Afet ve Lojistik Deposu'nun çözüm bulunamamasından ötürü Erzurum'da bulunan Bölge Afet Deposu'na taşınması bile söz konusudur" dedi.

Samsun, Amasya ve Ordu illerin de bağlı bulunduğu Yerel Afet ve Lojistik Deposu'nu geçen günlerde eski Sigara Fabrikası'nın içinde bulunan depoya 1 yıl süreliğine taşıdıklarını ifade eden Yapıcı, "Şuan için geçici bir çözüm bulunsa da asıl sorun bundan sonra başlıyor. Unutmayalım ki Kızılay bir devlet kuruluşu değildir. Tokat'ta herhangi bir gayrimenkul veya arsamız bulunmamaktadır. Bağışlarla ayakta durmaktayız. Yani bir arsa, arazi veya gayrimenkul alacak güçte değiliz. Bizim derdimiz bu deponun Tokat'tan gitmemesidir. Tokat'ın kaybetmesine göz yummak istemiyoruz. Allah göstermesin olası bir depremde veya yangında anında müdahale yerine en yakın yer olan Samsun veya Erzurum'dan destek beklemek zorunda kalacağımızı iyi biliyoruz. Sizde biliyorsunuz ki bu iller bizlere yaklaşık olarak en az 4 veya 5 saat uzaklıktadır. Şimdi gerek kurum ve kuruluşlarımız gerekse Tokat halkından kalıcı çözüm için destek bekliyoruz" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Yapıcı Kızılay Erzurum Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title