Haberler

Kız Kardeşler Filminin Dünya Prömiyeri Yapıldı

BERLİN (AA) – Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 69. Berlin Film Festivali'nde büyük ödül "Altın Ayı" için yarışan, Emin Alper'in yönettiği ve senaryosunu yazdığı "Kız kardeşler" filminin dünya prömiyeri yapıldı.

Festivalde yarışmada yer alan filmlerin gösterildiği Berlinale Palast'ta yapılan gala öncesi Emin Alper'in yanı sıra filmin oyuncuları Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan ve Kubilay Tunçer ile davetliler kırmızı halıda yürüdü.

Dünya prömiyeri yapılan filmin galasına oyuncu, senaryo yazarı ve yönetmen Cem Yılmaz ile Defne Samyeli de katıldı.

Emin Alper, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok heyecanlı olduğunu belirterek, "2012'de de buradaydık. Caligari Ödülü'nü almıştık. O zaman Berlin'den çok etkilenmiştim. Hep tekrar burada olmayı istiyordum. Yine nasip oldu. 7 yıl sonra 2019'da bu kez yarışmadayız. Çok mutluyuz." dedi.

"Seyfi Teoman'ı hatırlıyoruz"

Bundan önce burada yarışan Türk filminin yönetmeni Seyfi Teoman'ın filmi olduğunu anımsatan Alper, "Benim Tepenin Ardı filminin de yapımcısıydı. Maalesef onu kaybettik. Keşke burada aramızda olsaydı. Hep onu hatırlıyoruz etrafımıza baktığımızda." ifadesini kullandı.

Oyuncu Helin Kandemir de filmi ilk kez izleyeceğini belirterek, "Filmi hiç izlemedim. Bu heyecanı Berlin'de yaşamak istedim. O yüzden birazdan izleyeceğim. Çok merak ediyorum. İnanılmaz bir duygu burada olmak." dedi.

"Umarım ödülle döneriz"

Kız Kardeşler filminin baş rol oyuncularından Cemre Ebüzziya, Berlinale'de bulunmaktan mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, "Çok güzel bir ekibim var. Güzel bir iş çıkardık. Çok çalıştık. Umarım beğenilir. Umarım ödülle döneriz ülkemize. Heyecanlıyız." diye konuştu.

"Ulusal gurur yaşıyoruz"

Oyuncu Kubilay Tunçer, dünyanın en önemli festivallerinden Berlinale'de bulunmanın güzel bir duygu olduğunu vurgulayarak, "Biz bu yıllarda festival bereketi yaşıyoruz. Yönetmen dostlarımız bizim göğsümüzü kabartıyorlar. Bizi çok mutlu ediyorlar. Ulusal bir gurur yaşıyoruz. Berlin'de bu kadar güzel bir filmde olmak bir ayrıcalık. Emin Alper'i tebrik etmek lazım." dedi.

Oyuncu Kayhan Açıkgöz, bu filmin kendisinin ilk filmi olduğunu belirterek, "İlk filmimde Berlin Film Festivali'nde dünya prömiyerini gerçekleştirmek benim için çok heyecanlı. Emin Alper'in filminde oynamak çok heyecanlı. Şimdi filmimizi izleyeceğiz. Merakla bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Oyuncu Müfit Kayacan da 8 yıl sonra yarışma bölümünde Türk filmi gösterildiğine işaret ederek, "(Kız kardeşler) İlk açıklanan filmlerden birisi oldu. Bunun bedeli çekilen o yoğun güçlükleri barındıran bir süreçti bu. Hak ediyor bence. Çok mutluyuz. Umarım bizim içimize doğan gerçek olur." diye konuştu.

"Kız Kardeşler" filmi 69. Berlinale'de 16 film ile "Altın Ayı" için yarışıyor.

Ödüller 16 Şubat'ta sahiplerini bulacak.

Kaynak: AA / Güncel

Emin Alper Berlin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title