Haberler

Kitap ve kültür günleri söyleşilerle renkleniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 5'inci Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri, 17 Mayıs 2019 Cuma gününden bu güne kadar günlük ortalama 14 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Gaziantepliler, iftar sonrasında düzenlenen yazarlarla söyleşi etkinliğine yoğun ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle "Ramazan Kitapla Buluşuyor" temasıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bu yıl 5'incisi organize edilen Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri, 240 yayınevinden 200 bin kitapla kitapseverlerle buluştu. 26 Mayıs 2019 Pazar günü saat 23.00'a kadar açık olacak Kitap ve Kültür Günleri, 125 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyor.

Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri kapsamında düzenlenen yazarlarla söyleşi etkinliğinde Yusuf Samet Çakır, Salih Doğan, Abdullah Yıldız, Dr. Ersin Memişay, Ahmet Şimşirgil, Zekeriya Efiloğlu, Reyhan Erdoğan, Nurullah Genç, Adem Özköse, Halil İbrahim Yakar, Seca Öztürk ve Nurdan Damla gibi sevilen yazarlar Gazianteplileri buluşturdu. Sevdiği yazarlarla buluşma fırsatı bulan Gazi şehirliler, yazarlara kitaplarını imzalattı.

"Açık alan olduğu için talep daha fazla"

Yazarlarla söyleşi etkinliğine katılan "Hatice", "Belkıs", "Muhteşem Peygamberim" gibi sevilen kitapların yazarı Nurdan Damla, Gaziantep Kitap ve Kültür Günlerin güzel bir intiba bıraktığını belirterek, "Güzel bir alan ve merkezi bir yere kurulmuş. Açık alan olduğu için talep daha fazla oluyor. Bütün yayınevlerinin katılmış olması çok güzel. Bir de her akşam değişik yerlerden gelen yazarlar, müzisyenler, sanatçılarla yapılan etkinliklerle çok güzel bir fuar olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Söyleşi programına genç kızların katılımının fazla olması beni çok mutlu etti. Umarım bundan sonraki söyleşilerdeki katılımların da böyle güçlü olmasını diliyorum. Ben gayet memnunum. Hem konuştuk hem de tartışarak söyleştik" dedi.

"Temiz, ferah ve güvenli bir ortam"

Söyleşi etkinliğine gelen Zehra Ünal, "Burada emek var zahmet var. Büyükşehir Belediyemiz ve Diyanet Vakfımız bu işe ciddi yatırım yaptı. Her türlü kitabı burada bulabiliyoruz. Her güne ayrı bir söyleşi programı, imza gününe gelen yazarlarımız mevcut. Hem çocuklarıyla vakit geçirecekleri temiz, ferah ve güvenli bir ortam yapılmış hem de her türlü kitabı alabilecekleri bir fuar olmuş. Arayıp ta bulamadığım bir kitap yok çünkü her türlü kitabevi buraya standını açmış başarılı bir organizasyon olmuş" ifadelerini kullandı.

"Fuar çok güzel geçiyor"

İstanbul Motto Yayınlarından kitap günlerine katılan yayıncı Mesut Çelik ise, "Sağ olsunlar açılışı vali bey ve başkanımız Fatma Şahin yaptı. Fuar, çok güzel geçiyor. Eski ata sporumuzu oynuyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş sporlar bunlar. Eşinle, aileyle, baba ve annenle bile oynayabileceğin bizden oyunlar. Buraya açılan stantlarla ulaşma fırsatı oldu. Gezdiğim fuarlar içinde 2 veya 3'ncü fuarda gördüm. Hem burada oynuyorlar hem de öğreniyorlar. Bende burada birçok oyun öğrendim" şeklinde konuştu.

5'inci Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri, 25 Mayıs Cumartesi günü iftar sonrasında Erhan Akman, Adem Çaylak, Tufan Gündüz, Recep Songül, 26 Mayıs Pazar günü ise Vehbi Vakkasoğlu ve Dr. Ersin Memişay söyleşileriyle sona erecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title