Haberler

Kit'lerde Temel Ücret Grupları Beşten Üçe Düşürüldü

Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) sözleşmeli personele uygulanan temel ücret grupları beşten üçe düşürüldü.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından KİT'lerde sözleşmeli personele uygulanacak ücretlerin tespitine ilişkin hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, daha önce beş olan temel ücret grupu, üçe indirildi.

Bu düzenlemenin ardından aralarında YHT makinisti, ajans amiri, veteriner, eczacı, amir, asistan, avukat, kimyager, kaptan, jeolog, mimar gibi mesleklerin de yer aldığı birinci grupta en düşük temel ücret 2 bin 510 lira, en yüksek temel ücret 4 bin 344 lira oldu.

Ambar ve apron memuru, dağıtıcı (PTT), çocuk eğitimcisi, başteknisyen, bilgisayar işletmeni, tren teşkil memuru, topoğraf, ressam, revizör gibi meslekleri barından ikinci grupta en düşük temel ücret 2 bin 213, en yüksek temel ücret 3 bin 801 lira olarak belirlendi.

Aşçı, bahçıvan, çocuk bakıcısı, makasçı, makinist yardımcısı, manevracı, postacı, seyis, şoför, tahsildar, hizmetli, bekçi, kaloriferci ve iş makinası sürücüsünü kapsayan mesleklerde ise en düşük temel ücret 2 bin 131, en yüksek ücret 3 bin 361 olarak uygulanacak.

Ücret tebliği de yayımlandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında ayrıca KİT, Türkiye Kalkınma Bankası, İller Bankası ve PTT'de 2016-2017 yıllarında uygulanacak ücretlerin tespitine ilişkin tebliğ de yayımlandı.

Tebliğ ile 4603 sayılı Kanun'a tabi olmayan kamu bankaları ile PTT'de çalışan kapsam dışı ve sözleşmeli personel ile KİT ve bağlı ortaklıkları, iştiraklerinin yönetim kurulu başkan ve üyeleri, denetim ve tasfiye kurulu üyeleri ile denetçilerine 2016 ve 2017 yıllarında uygulanacak ücretler tespit edildi.

Haklarında özelleştirme kararı alınanlar da dahil olmak üzere buralarda çalışan kapsam dışı personelin ücretleri, 1 Ocak 2016'dan itibaren yüzde 6,9 artırıldı.

Kapsam dışı personel ile PTT, Türkiye Kalkınma Bankası ve İller Bankası sözleşmeli personeline aylık ücret, her türlü sosyal yardım, zam, tazminat, ödenek, vekalet ücreti, avukatlık vekalet ücreti, temettü, prim, ikramiyelerden bir aya isabet eden miktar ve diğer adlar altında yapılan ödemelerin brüt aylık ortalaması hiçbir şekilde 2 bin 35 liradan düşük olmayacak.

Bu rakam PTT, BOTAŞ ve TPAO'da genel müdürler için 12 bin 459'den, diğer personel için 10 bin 524'den yüksek, Türkiye Kalkınma Bankası ve İller Bankası AŞ'de ise genel müdürler için 11 bin 93 lira, genel müdür yardımcıları için 10 bin 239 lira, diğer personel için 8 bin 539 liradan yüksek olmayacak.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, TEMSAN ve Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'de ise ücretler genel müdürler için 10 bin 911'den, diğer personel için 8 bin 686'den yüksek, diğer kuruluşlarda da genel müdürler için 8 bin 728 liradan, diğer personel için de 6 bin 454 liradan yüksek olamayacak.

Deniz İş Kanunu'na tabi çalışan personelden kaptan/başmühendis ile uzakyol kaptan/başmühendis ehliyetli bakım, onarım, donatım enspektörler grubunun ücret ve diğer haklarında gerekli düzenlemeleri yapmaya, ilgili kuruluş veya bakanlığın teklifi üzerine Devlet Personel Başkanlığı yetkili olacak.

PTT ve İller Bankası yönetim kurulu üyelerine net 2 bin 729 lirayı, yönetim kurulu başkanına bu ücretin iki katını, denetim kurulu üyelerine ise yönetim kurulu üyeleri için belirlenen ücretin 3/4'ünü aşmayacak şekilde Genel Kurul tarafından belirlenen miktarda aylık ücret verilecek.

Özelleştirme kapsam ve programında bulunup kamu payı yüzde 50'nin üzerinde olan kuruluşlar dahil kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarının yönetim kurulu üyelerine 2 bin 729 lira, yönetim kurulu başkanına bu ücretin iki katı, tasfiye kurulu üyeleri ile bağlı ortaklık denetçilerine yönetim kurulu üyeleri için belirlenen ücretin 3/4'ü tutarında net aylık ücret verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Personel Başkanlığı Türkiye Kalkınma Bankası İller Bankası Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title