Haberler

Kırşehir: Kırşehir'de Sanayi Esnafının Sorunları Tartışıldı

Kırşehir Kılıçözü Sanayi Sitesi esnafı, düzenlenen toplantıda sorunlarını dile getirdi.

Kırşehir Kılıçözü Sanayi Sitesi esnafı, düzenlenen toplantıda sorunlarını dile getirdi.

Kılıçözü Sanayi Sitesi Kooperatifi Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali M. Lütfullah Bilgin, Belediye Başkanı Halim Çakır, AK Parti Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Madeni İşler Odası Başkanı Mustafa Elvan, Marangozlar Odası Başkanı Mustafa Genç, Bağ-Kur İl Müdürü Haşim Bolat ve sanayi esnafıyla basın mensupları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, ülkede ekonominin düzenli ilerlemesine rağmen, esnafın kasasına halen paranın girmediğini söyledi. Öztürk, "Türkiye'de ekonomik anlamda gözle görülür bir düzelme olduğu doğrudur. Ancak, halen siftahsız dükkan kapatan esnaf var ve bu ekonomik düzelme halen esnafın kasasına yansımadı. Öyle ki çalışanların haftalıklarını ödeyemiyoruz ve geçen yıl içerisinde Kırşehir'de 593 esnafın kaydı, odanın kayıtlarından silindi. Yine de ülke ekonomisinin daha da iyi yerlere gelmesi için Kırşehir Ahi esnafı olarak devletin ve milletin yanındayız" dedi.

Toplantıda konuşan Madeni İşler Odası Başkanı Mustafa Elvan ise, hükümete ve Belediye Başkanı Halim Çakır'a seslenirken, hükümetin Bağ-Kur primlerini düşürülmesene istedi. Elvan, "Esnafın ödediği yüksek Bağ-Kur primlerinin düşürülmesini arzu ediyoruz. Esnaf bu konuda son derece sıkıntılıdır. Yine hükümetin esnafa verdiği kredilerin yeri geldiğinde karşılıksız olmasını bekliyoruz. Çünkü, iflas etmiş ya da maddi durumu iyi olmayanların tekrar ödeme yapması çok zor. Bunun için hibe kredilerinin gündeme gelmesini istiyoruz" diye konuştu. Kılıçözü Sanayi Sitesi'nde emniyet tedbirlerinin de artırılmasını isteyen Elvan, "Hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi için emniyet güçlerinin sanayi sitesinde güvenlik tedbirlerini artırmasını, belediyenin de sanayide çevre düzenlemesi, asfalt ve alt yapı hizmetlerine hız vermesini istiyoruz. Belediye Bakanı Halim Çakır'ın sanayiye gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. Yıllarca çözülemeyen sanayi girişlerindeki problemleri çözdü ve trafiği rahatlattı" dedi.

Öte yandan toplantıda söz alan Vali M. Lütfullah Bilgin ise, esnafın toplumun temel taşları olduğunu ifade ederek, "Esnaf ve sanatkarın her dönemde ülkesinin, devletinin ve milletinin yanında olduğunu biliyoruz. Öyle ki Kırşehir esnafı, Ahi Evran Veli'den aldığı terbiye ve görgüyle ülkenin örnek insanları arasında bulunmaktadır. Devletin gücünü esnaf teşkilatından almakta ve bunun için esnafa değer vermektedir. Ancak, her problem anında çözülmüyor ve gücümüzün yettiği kadar esnaftan aldığımız hakkı tekrar adaletli bir şekilde esnafa dağıtmaya çalışıyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Halim Çakır da, sanayi sitesine büyük ilgi gösterdiklerini ve alt yapı hizmetleri tamamlanmadan asfalt ve çevre düzenleme çalışmalarına başlamayacaklarını kaydederek, "Kılıçözü Sanayi Sitesi Kooperatifi tarafından alt yapı çalışması için bize büz temin edilmesi noktasında söz verildi. Ancak, bu konuda daha bir gelişme yok. Belediye olarak alt yapı için tüm hazırlıkları tamamladık ve kooperatif bize büzleri verdiği an alt yapı sorununu çözeceğiz. Diğer yandan, alt yapı çalışması bitmeyen sanayi sitesine kesinlikle asfalt ya da çevre düzenlemesi yapılmayacak. Belediyenin tekrar yol bozup alt yapı çalışması yapmaya ne zamanı ne de parası var. Bunun için de kooperatif bize ne kadar çabuk malzeme verirse, biz de o kadar hızlı alt yapıyı çözeriz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title