Haberler

Kırşehir: Kırşehir'de Karne Sevinci

Kırşehir'in il merkezi, ilçe, belde ve köylerinde toplam 44 bin 333 öğrenciye karne dağıtıldı.

Kırşehir'in il merkezi, ilçe, belde ve köylerinde toplam 44 bin 333 öğrenciye karne dağıtıldı.

Temsili karne dağıtımı töreni Prof. Dr. Erol Güngör İlköğretim Okulu'nda gerçekleşirken, törene Vali M. Lütfullah Bilgin, Belediye Başkanı Halim Çakır, Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa ile okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Halim Çakır, belediye olarak 11 bin adet tatil kitabı hazırlatarak öğrencilere karne hediyesi olarak dağıttıklarını belirterek, "Bugün ülkenin her köşesinde, ortak bir coşku ve heyecan yaşanmakta. Tüm vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz bu coşkuyu paylaşarak 1 yılı geride bırakırken, geleceğe dönük hesaplar yapılmaya başlanmıştır. Tabi burada şu hususu kesinlikle unutmamak lazımdır; bu anlamlı günde, yavrularımızın özgür ve demokratik bir ülkede eğitim-öğretim görmesi ve bunun sonucu olarak da bugün başarılarının karnesini almalarının mimarı olan cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmamak gerekiyor. Ben öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyor, onları rahmet ve minnetle anıyorum. Yüce Önder Atatürk'ün özenle vurguladığı çağdaş uygarlık düzeyini yakalama ve geçme amacına da, yine onun belirttiği gibi, bilim ve tekniğin yol göstericiliğinde ulaşacağız. Türkiye Cumhuriyeti, ulusu ve ülkesiyle bölünmez bir bütün olarak, birlik ve dirlik içinde, yurttaşlarımızın sahipliğinde sonsuza kadar yaşayacaktır. Türkiye önümüzdeki dönemde, tarihin ve coğrafyanın önüne çıkardığı fırsatları en iyi biçimde değerlendirecek ve daha güzel günlere mutlaka kavuşacaktır. Hep birlikte bunu başarabileceğimize inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Kırşehir Belediyesi olarak ilk defa bu yıl siz kıymetli öğrencilerimize eğitici ve öğretici 11 bin adet tatil kitabı hazırlattık ve bunları sizlere ve tüm okullarımızda hediye edeceğiz. Belediye olarak eğitime ve öğretime verdiğimiz destek apaçık ortada ve bundan sonra da gerek eğitim kurumlarımıza gerekse öğrencilerimize desteğimiz artarak devam edecek" diye konuştu.

Törende daha sonra konuşan Vali M. Lütfullah Bilgin ise, "Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin başarısı tartışılmaz hale gelmiştir. Kırşehir'in evlatları, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda başarısına başarı ekleyecek ve eğitimdeki kalitemizi bir kez ortaya koyacaklar. Öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz. Yine Belediye Başkanımız Halim Çakır'ın eğitimci kökenli olması nedeniyle Kırşehir'deki eğitim ve öğretim kurumlarına verdiği desteği biliyor ve tüm Kırşehir halkı adına kendisine teşekkür ediyorum. Karnelerini alan öğrencilerimize de hayatlarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, Vali Bilgin, Belediye Başkanı Çakır ve Milli Eğitim Müdürü Ayrıksa tarafından öğrencilere belediyenin hazırlattığı tatil kitapları ve karneler dağıtıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

title