Haberler

Kimsesiz Çocuklar Bisikletle Sevindi

Güncelleme:

Bisiklet Kültürünü Geliştirme Spor Kulübü Derneği ile Atilla Bisiklet Takımı Şanlıurfa'da 50 çocuğa düzenlenen törenle bisiklet hediye etti.

Bisiklet Kültürünü Geliştirme Spor Kulübü Derneği ile Atilla Bisiklet Takımı'nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Sabancı Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurt Müdürlüğü'nde kalan 50 çocuğa bisiklet dağıtıldı.

Dağıtım törenine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, Bisiklet Kültürünü Geliştirme Spor Kulübü Derneği Başkanı Atilla Atay, Sabancı Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurt müdür yardımcısı Arzu Balkan, sporcular ile öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, "Bisiklet Kültürünü Geliştirme Spor Kulübü Derneği ile Atilla Bisiklet Takımı'nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında bisiklet dağıtımı ile ilgili olarak bir arada bulunmaktayız. Çocuklarımızın bir nebze olsa da sevinçlerine katkı sunmak amacıyla kentimize ve çocuklarımızın her biri için ayrı bir bisiklet planlamış olan Atilla bisiklet kulübü yönetici Atilla Bey başta olmak üzere bütün ekibine çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız sadece devletin çocukları mantığı ile değil aynı zamanda topluma mal etmek gerekiyor bu çocuklarımızı. Dolayısıyla bu çocuklarımızın sevincine toplumun her kesiminden insanın ortak olması gerekiyor. Onların yüzündeki gülücükleri şuanda hissetmek ve onu görmek dünyanın en güzel mutluluklarına değer diye düşünüyorum. Bu anlamda değişik sivil toplum örgütlerinin aracılığı ile çocuklarımızın sosyal hayata kazandırılması boyutuyla devam edeceğini belirtmek istiyorum" dedi.

ATAY: HEDEFİMİZ OLDUKÇA ÇOK ÇOCUĞA ULAŞMAK

İstanbul'da Şanlıurfa'ya bisiklet turu düzenlediklerini belirten Bisiklet Kültürünü Geliştirme Spor Kulübü Derneği Başkanı Atilla Atay, "Altı etabın tamamını sporcularımız bisikletle geldi. Gelirken de çam sakızı çoban armağanı çocuklarımıza 50 adet bisiklet getirdik. Çocuklara spor ruhunu aşıladıktan sonra onlarda kötü insan olma ihtimali baya bir azalıyor. Sporun temiz ruhunu çocuklarımızla paylaşmamız lazım. Biz sadece sembolik olarak bunu yapıyoruz. Tabi gönül ister ki bütün çocuklara yetişelim. Ama biz diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olsun diye böyle bir sembolik organizasyon yaptık. Hem bisiklet kültürünü tanıtmaya çalışırken de bir taşla iki kuş vurmak için gelirken de çocuklarımıza eli boş gelmeyelim diye 50 tane bisiklet getirdik. Her boydan her yaştan onların dağıtımını yapacağız" şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Murat Demirkol Arzu Balkan Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title