Haberler

Kilis'te, Halk Bankası ile Kitso Arasında Kredi Protokolü İmzaladı

Türkiye Halk Bankası ile Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (Kitso) Arasında Kredi Protokolü İmzalandı.

Türkiye Halk Bankası ile Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) arasında kredi protokolü imzalandı.

KİTSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine katılan Halk Bankası Kilis Şubesi Müdürü Bekir Asefler, Halk Bankası'nın KOBİ bankası ünvanına yakışır şekilde 70 yıldır faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, "Ülke kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Halk Bankası'nın mali yapısı, teknolojisi, imkanları ve insan kaynağı ile reel sektöre hizmet için çalışan bir bankadır. Halk Bankası'nda KOBİ'lere özel hazırlanan 50'ye yakın kredili ürün çeşidi bulunuyor. Yurt içi ve yurt dışı kaynaklı yatırım ve işletme kredileri, KOBİ'lerin nakit akışlarına uygun, esnek geri ödemeleri olarak kullandırılan, turizm, imalat ve teknoloji sektörlerine yönelik kredi çeşitleri, esnafa yönelik kooperatif kredileri bunların bazılarıdır. Geçmişte olduğu gibi bugün de esnafa ve sanatkarın, KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarını uygun faiz oranları ve uzun vadeli kredilerle karşılamaya devam ediyoruz. Son bir yılda ticaret ve sanayi odalarına yaklaşık 1.3 milyar YTL kredi kullandırdık. Protokol kapsamında oda üyelerine 36 ay vadeli ve 500 bin YTL kredi kullanım imkanı sağlıyoruz. Faiz oranları ise normal kredilere uygulanan oranlardan binde 2 daha düşük olup yüzde 1.79 olarak tespit edildi" dedi.

KİTSO Başkanı Mehmet Özçiloğlu ise, yeni imzalanan kredi protokolü ile KİTSO üyelerine yeni bir kredi imkanı sağlandığını vurgulayarak, "Halk Bankası her zaman KOBİ destekleri başta olmak üzere bir çok sektörel kredi kullandırmıştır. Kredi kullanacak olan arkadaşlarımız var ise, yeni kredi anlaşması bugün itibariyle yürürlüğü giriyor. Her iki tarafa da hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunuyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra, KİTSO Başkanı Mehmet Özçiloğlu ile Halk Bankası Kilis Şubesi Müdürü Bekir Asefler arasında kredi anlaşması imzalandı.

(MAD-TB-Y) 28.06.2008 13:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title