Haberler

6'lı masada yeni kriz! Cihan Paçacı'nın ardından İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'nun adaylığına bir itiraz daha

Seçimlerin tarihinin 14 Mayıs olarak açıklanmasıyla birlikte gözler 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayına çevrildi. Kamuoyunda Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş isimleri öne çıkarken, 6'lı masanın adayını hala açıklamaması tartışmalara neden oldu.

CHP LİDERİNİN ADAYLIĞINA BİR İTİRAZ DAHA

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat'ta açıklaması beklenirken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına İYİ Parti'den bir itiraz daha geldi. Kılıçdaroğlu'nun katıldığı canlı yayında sarf ettiği, "Mutabakat olmadan bir karar almayı asla doğru bulmam, zaten öyle bir karar çıkmaz. Diyelim ki ismim üstünde mutabakat oldu, elbette bu görevi yapmak onurlu bir şeydir. Oy oranına bakmadan istişare yapılacak. Bu işin oyu ve partisi yok." sözlerini alıntılayan İYİ Parti Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış, Twitter hesabından dikkat çeken paylaşımlar yaptı.

"KAZANMA İHTİMALİ EN YÜKSEK ADAYI CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ"

Karakış, "Memleket elden gitmiş, biz şahsi ikbalimizi mi tartışacağız? Seçmenin en çok güvendiği, kazanma ihtimali en yüksek adayı Cumhurbaşkanı yapacağız. Millet İttifakı olarak bunu söyleyebilseydik, iktidar valizini toplamaya başlamıştı." dedi.

6'lı masada yeni kriz! Cihan Paçacı'nın ardından İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'nun adaylığına bir itiraz daha

"SİZCE SEBEBİ NE OLABİLİR?"

Karakış, bir diğer paylaşımında ise şunları söyledi: "Kemal Bey'in adaylığına Ak Parti ve MHP'nin destek vermesi, İmamoğlu'na yargı engeli getirilmesi, saray medyasının 4 senedir yerden yere vurduğu Kemal Bey'i övmeye başlaması, saray anketçilerinin Kemal Bey'in farklı kazandığı anketler paylaşması... Sizce sebebi ne olabilir?"

6'lı masada yeni kriz! Cihan Paçacı'nın ardından İYİ Parti'den Kılıçdaroğlu'nun adaylığına bir itiraz daha

PAÇACI İSTİFA ETMİŞTİ

Öte yandan İYİ Partili Cihan Paçacı, 6'lı Masa'nın 11'inci toplantısını yaptığı gün Kılıçdaroğlu'yla ilgili tartışma yaratan ifadeler kullanmıştı. Paçacı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktıklarını açık bir şekilde ifade eden Paçacı, "Parti yetkili kurulları, şu anda Kemal Bey'i onaylayacak noktada değil ama bu nihai olarak böyle devam edecek anlamına da gelmiyor. Meral Hanım konuyu yetkili kurullara getirecek, orada nihai karar alınacak." demişti. Paçacı, sözlerinin maksadı aşan yorumlara neden olduğunu belirterek, partideki görevinden istifa etmişti.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu 6'lı Masa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

ERDEM İKU:

Şunlara oy veriyorlar ya hala aklım almıyor nasil akıl bulantısı içindesiniz

19
13
yanıtYanıtla
HARUN:

Chp ve iyi seçmeni de anladı artık masadan bir cacık olmayacağını

16
15
yanıtYanıtla
Deniz Deniz:

İyi partiyi Chp parti yaptıda şimdi oyun bozanlık yapıyorlar,Chp tek başına girsin seçimi kazanır.

12
14
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

İYİ partiden hiç bir cacık olmaz nedenmi sinsi ve nankör de ondan sizi adam yerine koymadılar CHP NİN sayesinde meclise gire bildiniz ve nankörler

17
8
yanıtYanıtla
Blackened:

Erken seçim erken seçim diye kafa utulediler, seçim sadece 1 ay öne alındı "biz hazırız hodri meydan" diyen Kemal bey dahil masa yan çizmeye başladı. Görünen köy klavuz istemez,korkunun ecele faydasi yok...

12
9
yanıtYanıtla
Orhan Yıldırım:

6 parti kendi içinde anlaşıp bi aday çıkarmaktan acizken ülkeyi yönetecek feraset nasıl olcak ?

7
1
yanıtYanıtla
Hakan Soyadi:

iyi partideki çürük elmalar kendilerini gösteriyor hade sıraya :) iyi parti sizi silkeleyince herşey çok güzel olacak

4
2
yanıtYanıtla
Yusuf2121 gurbet:

kemal 1 osmanliyi kurtardi kemal 2 türkiyi kurtaracaktir

2
4
yanıtYanıtla
happy:

masaya bak hizaya gel.Cihan paçacı gibi özlale nin de istifa etmesi gerek.Ben kemal geliyorum diyor,Meral hanımında gelmesi gerekiyor.Ha gayret olacak

5
1
yanıtYanıtla
TATLI MUTFAĞIM:

Harmanlanmış bir yönetim en iyi yönetimdir.

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title