Haberler

Kılıçdaroğlu'nun Anayasa Değişikliğine İlişkin Açıklaması

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo kanalında anayasa değişikliğine ilişkin yaptığı açıklamalara yönelik, "Bir partinin genel başkanına bu kadar bilgisizliği gerçekten yakıştıramadım." dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo kanalında anayasa değişikliğine ilişkin yaptığı açıklamalara yönelik, "Bir partinin genel başkanına bu kadar bilgisizliği gerçekten yakıştıramadım." dedi.

Erdem, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Sosyal Sigortalar Kanunu hükümleri kapsamında lise ve meslek liselerinde staj yapanların, çalıştıkları sürenin sigorta başlangıcı sayılmaması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Stajyerlerin, fiilen çalışmalarına rağmen uzun vadeli sigorta primlerinin yatırılmaması nedeniyle emeklilik hesaplarında görülmediğini anlatan Erdem, "Bu durum özellikle çırak ve stajyer olarak çalışan gençlerimizin eşitsizliğe ve mağduriyete uğramasına neden olmaktadır. Aylıksız izin, doktora, uzmanlık eğitimi ve avukatlık stajı gibi süreler bazen bir çalışma hali söz konusu olmadan bile borçlanmak suretiyle emeklilik bakımından değerlendirilmektedir." diye konuştu.

Mağduriyet yaratan durumun ortadan kaldırılmasını isteyen Erdem, çıraklık ve staj dönemlerine ilişkin meslek liseleri için de borçlanma hakkının tanınması ve sigorta başlangıç tarihinde çıraklık ve staja başlama tarihinin esas alınması gerektiğini belirtti.

"Kılıçdaroğlu süreçten ne kadar uzak olduğunu gösterdi"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programında anayasa değişikliğine ilişkin yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Erdem, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun süreçten ne kadar uzak olduğunu, CHP'nin felaket cümleleri ile halkı ne kadar ayrıştırmaya çalıştığını, konuya vakıf olmadan 'Rejim değişiyor, işte başbakan ortadan kalkacak' gibi bu tarz ezber cümlelerle hareket ettiklerini görüyorum. Ben bir partinin genel başkanına bu kadar bilgisizliği gerçekten yakıştıramadım. Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi danışmanlarıyla, işin teknik hususunu değerlendirmesinde, istişare etmesinde ve bilgi edinmesinde fayda var."

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Erdem Sayın Arzu Erdem Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title