Haberler

Kepenkler Kapandı, Halk Evlerine Çekildi

Silopi'de 3 kişinin öldüğü 7 kişinin de öldüğü olaylar Başak Mahallesi'nde yer yer devam ederken, esnaflar kepenklerini kapattı vatandaşlar da evlerine çekildi. Silopi ilçe merkezinin sokaklar boşalırken, ilçeşe Şırnak başta olmak üzere çevre illerden otobüslerle polis ve zırhlı araç takviyesi yapıldı. Saat 15.00'den sonra ilçede silah seslerin kesilirken, güvenlik güçlerinin aldığı geniş kapsamlı önlemler sürüyor.

SARIYILDIZ: DİĞER KENTLERE SIÇRAMASINDA KORKUYORUZ

Silopi'de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe duyduklarını söyledi, Polisin mahallelerdeki ablukayı kaldırmasını isteyen Sarıyıldız, Şırnak Valisi ile yaptığı görüşmede mahallelerde silahıl kişilerin bulunduğunu kendisine söylediğini kaydettib Sarıyıldız, "Biran önce polisin geri çekilmesi gerekiyor. Tansiyonun düşürülmesi gerekiyor. Yoksa gördünüz gibi halk şuan sokaklarda bu ortamda ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe duyuyoruz. Bunun olması halinde tüm ülkeye diğer kentlere de sıçrayacak. Kaygımız bu temelde biran önce söz konusu polis ablukasının kaldırılması gerekiyor" dedi.

HDP HEYET GÖNDERDİ

HDP Silopi'de durumun normale dönmesini ve yaşanan olayları incelemek üzere aralarında milletvekillerinin de bulunduğu ir heyeti Silopi'ye gönderdiğini açıkladı. HDP heyetinde Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Milletvekilleri Felaknas Uca, Edip Berk

DTK Sağlık Meclisi üyeleri Dr. Ramazan Bülbül, Dr. İbrahim Halil Mert ile SES Eşbaşkanı Selma Atabey bulunuyor.

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, yaşanan olaylarla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Elçi, "Özellikle yaralıların hastaneye götürülmesi sırasında ve sağlık personelinin uygulandığı öne sürülen kötü muamele konusunda görüntülerin tespit edilip,sorumlular hakkında yasal işlem yapılması için suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faysal Sarıyıldız Nuşirevan Elçi Şırnak Silopi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title