Haberler

Kentlerin Yükünü Gazeteciler Taşıyor"

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Yaşar İçen; gazetecilerin toplum ve ülke açısından önemine değinerek, "Kentlerin yükünü gazeteciler taşıyor" dedi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Yaşar İçen; gazetecilerin toplum ve ülke açısından önemine değinerek, "Kentlerin yükünü gazeteciler taşıyor" dedi.

Genel merkezi Adıyaman'da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti 10 Ocak çalışan gazeteciler günü çerçevesinde 'Basın ve Yerel Yönetimler' paneli düzenliyor. 'Basın ve Yerel Yönetimler' panelinde konuşmacıların; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çifçi, Malatya Battalgazi Belediye Başkanı aynı zamanda 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan ve Gazeteci-Yazar Banu Avar olacağı belirtildi. GAP Gazeteciler Birliği Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar İçen panel ve 10 Ocak gazeteciler günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, kentlerin yükünü gazetecilerin taşıdığını belirterek, "10 ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Bu günde 212 sayılı yasaya tepki veren gazete sahipleri gazeteleri çıkarmayınca, çalışanlar kolları sıvadı ve halkın sesi susmadı. Gazeteciler ve basın dünyasının emekçileri çoğu yerde asgari ücretle ekmeklerini çıkarıyor. Afrın'de, Gazze'de çatışma bölgelerinden haber ulaştırırken çoğu şehit veya gazi oluyor. Bu anlamlı günde de kentlerin sorunlarını problemlerini hemen hemen her gün haber yapıp gündeme taşıyan gazetecilerle, kentleri yöneten yerel yönetimin siyaseten sorumlu başkanlarını bir araya getirerek neler yaptıklarımızı konuşalım istedik. Bu açıdan bölgemizin tecrübeli belediye başkanlarından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çifçi, Malatya AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve aynı zamanda halen Battalgazi Belediye Başkanlığı görevini yürüten Selahattin Gürkan ve TRT'de yıllarca bize 'Sınırlar arasında' programını hazırlayıp sunan araştırmacı gazeteci olarak büyüğümüz usta gazeteci Banu Avar'ı davet ettik. Bir çok televizyon kanalından da yayınlanacak panelimize meslektaşlarımızın bölgeden ilgisinin yüksek olacağını düşünüyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle de meslektaşlarımın gazeteciler gününü kutluyor sağlık, huzur mutluluk dolu günler diliyorum" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
title