Haberler

Kelkit'te Yaşlılar Yalnız Değil

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ‘Yaşlılıkta yalnız değilsiniz’ projesi ile 42 yaşlı vatandaşın her türlü ihtiyacı evinde karşılanıyor.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan 'Yaşlılıkta yalnız değilsiniz' projesi ile 42 yaşlı vatandaşın her türlü ihtiyacı evinde karşılanıyor.

Yaklaşık 8 ay önce başlayan proje kapsamında temel gereksinimlerini karşılamayan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların kişisel ihtiyaçları ile ev ve çevre temizlikleri yapılıyor.

Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, proje ile vatandaşlar aşevinden öğle yemeği de verildiğini belirterek, evinde imkanı bulunmayan vatandaşların çamaşırlarının da proje merkezine getirilerek yıkama ve ütüleme işleminden sonra teslim edildiğini söyledi.

Halen 42 vatandaşa bu hizmetin götürüldüğünü, yeni ihtiyaç sahiplerinin tespiti durumunda da sayının artabileceğini kaydeden Gazel, "Sosyal devlet anlayışı içerisinde yaşlılarımıza sahip çıkıyor, onların her türlü ihtiyaçlarını gideriyoruz" dedi.

"YEMEKTEN TEMİZLİĞE KADAR"

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 221 bin 301 liralık proje hazırlandığını ve bu projenin 145 bin 305 lirasının Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından karşılandığını kaydeden Gazel, "Proje kapsamında temel gereksinimlerini karşılamayan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın kişisel ihtiyaçları ile ev ve çevre temizliklerinin yapılması sağlanmaktadır. Proje ile vatandaşlarımızın aşevinden öğle yemeği de verilmektedir. Evinde imkanı bulunmayan vatandaşlarımızın çamaşırları proje merkezine getirilerek yıkama ve ütüleme işleminden sonra teslim edilmektedir. Halen 42 vatandaşımıza hizmet götürülmekte, yeni ihtiyaç sahiplerinin tespiti durumunda sayı arttırılabilecektir" diye konuştu.

8 AYDIR HİZMET VERİLİYOR

Kaymakam Gazel, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Projemiz, Fon Kurulu tarafından 6 Mayıs 2014 tarihinde kabul görmesi üzerine ihale ve satın alma aşamasını tamamlayarak 17 Kasım tarihinden itibaren de 42 yaşlı ve muhtaç vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Mülkiyeti Kelkit Belediyesi'ne ait eski belediye binasında proje merkezi oluşturduk. Yemek dağıtımı ve personel nakli amacıyla 1 adet araç kiraladık, 1 şoför ve yaşlı bakım sertifikası bulunan 4 adet bayan görevli hizmet alım yoluyla istihdam ettik."

Kaymakam Gazel, proje kapsamında muhtelif kişisel ve ev temizlik malzemeleri, akaryakıt, beyaz eşya ve tanıtım materyallerinin satın alındığını, ilçe merkezinde ikamet eden ve evde bakım kapsamında bulunmayan yaşlı vatandaşların banyo gibi kişisel bakımları ile ev ve çevre temizliklerinin yapılması hizmetleri de yürütüldüğünü de dile getirdi.

Her türlü ihtiyaçları Kelkit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanan İbrahim ve Güzel Demirci ise yapılan hizmetlerden çok memnun olduklarını, başta Kaymakam Ozan Gazel olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Ev hizmetlerini gerçekleştiren vatandaşlar da, evlerin her türlü temizliğini yaptıklarını belirterek, "Hizmetini yaptığımız yaşlı ve muhtaç vatandaşlar mutlu oluyorlar, seviniyorlar. Biz de işimizi severek yapıyoruz, daha çok yaşlılara eli tutmayana yardım ettiğimiz zaman daha çok mutlu oluyoruz onlar da aynı şekilde mutlu oluyorlar. Biz onlara yardım ettiğimizde mutlulukları gözlerinden okunuyor" şeklinde konuştu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ozan Gazel Gümüşhane Kelkit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title