Haberler

Muğla'da Muhtar İsyan Etti: İnsanlar Hamile Kadının Öldüğü Uçurumda Fotoğraf Çektirmek İstiyor

Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi'nin kayalıklarına çıkan turistler, tehlikeye aldırış etmeden uçurumun kenarında fotoğraf çektiriyor. Son olarak hamile bir kadının öz çekim yaparken kayalıklardan düşerek hayatını kaybettiğini anımsatan Karaburun, insanların "Kadın nereden düşmüş?", "Nasıl düşmüş?" diye merak ederek düştüğü noktaya indiğini ve orada fotoğraf çektirmek istediklerini kaydetti.

"YA BİR ÖNLEM ALINMALI YA DA TAMAMEN KAPATILMALI"

Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vadinin manzarasını izlemek, fotoğraf ya da öz çekim yapmak isteyen kişilerin kayalıklara çıktığını söyledi.

Manzaranın göründüğü kayalıkların orada her zaman 40-50 aracın bulunduğunu belirten Karaburun, "Dünyada iki kelebekler vadisi var. Birisi Yunanistan'da, birisi de burada. Bu güzelliğin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanların bu kadar fazla ilgi gösterdiği bir noktaya cam teras yapılıp tanıtımı daha da artırılabilir. Kazalar yaşanmasına rağmen önlem de alamıyoruz. Ya bir önlem alınmalı ya da tamamen kapatılmalı. Yoksa kazalar olmaya devam edecek." diye konuştu.

HAMİLE KADININ DÜŞEREK ÖLDÜĞÜ YERDE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK İSTİYORLAR

Son olarak hamile bir kadının öz çekim yaparken kayalıklardan düşerek hayatını kaybettiğini anımsatan Karaburun, insanların "Kadın nereden düşmüş?", "Nasıl düşmüş?" diye merak ederek düştüğü noktaya indiğini ve orada fotoğraf çektirmek istediklerini kaydetti. Karaburun, noktaya bir seyir terası ya da oturma noktaları yapılması gerektiğini, önlem alınmazsa kazaların kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

"SOSYAL MEDYA UĞRUNA BURADAYIZ"

Arkadaşlarıyla Antalya'dan ilçeye tatile gelen Selin Uçan, Kelebekler Vadisi'ne ilk kez geldiğini söyledi.

Vadinin fotoğraflarını daha önce internetten gördüğünü ve manzaranın kendisini etkilediğini belirten Uçan, "Gerçekten de güzel bir manzarası var. Biz de arkadaşlarımla buraya fotoğraf çekinmek için geldik. Kayalıklarda yürürken bir ara düşecek gibi oldum ve korktum. Biraz risk aldım. Aslında çok da doğru bir şey yapmadım ama sosyal medya uğruna, fotoğraf çekilebilmek için buradayız. Manzara çok güzel görünüyor." dedi.

"İNSANLAR FOTOĞRAF ÇEKMEK İÇİN KENDİLERİNİ TEHLİKEYE ATIYOR"

Bolu'dan 5 gün önce tatil için Fethiye'ye gelen Merve Aksoy da Kelebekler Vadisi manzarasında fotoğraf çektirmek için kayalıklara çıktıklarını anlattı.

Çıktıkları kayalıklardan hamile bir kadının düşüp öldüğünü de medyadan takip ettiğini dile getiren Aksoy, "İnsanlar fotoğraf çekinmek uğruna kendilerini tehlikeye atabiliyorlar. Biz de fotoğraf çekinmek için geldik ama gerçekten çok zorlandık. Buraya seyir terası yapılabilir ya da önlem alınabilir. Burada uyarı levhaları bile yok." dedi.

"İNANILMAZ DERECEDE TEHLİKELİ"

Safranbolu'dan eşiyle tatile gelen Alper Samet Bulut da şöyle konuştu:

"Kelebekler Vadisi'ni görmeye geldim ama yükseklik korkum olduğu için kenara yaklaşamadım. İnanılmaz derecede tehlikeli. Çok korkunç. Şu anda yaklaşamadığım için fotoğraf da çektiremeyeceğim. Benim korkum da olduğu için yaklaşmıyorum. Kesinlikle buraya bir önlem alınması gerekiyor."

Kaynak: AA / Güncel

Karaburun Babadağ Fethiye Muğla 3. Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (42)

ahmed:

ulen ben seyrederken korkuyorum, adamlardaki deli ve aptalca cesarete bak yahu, kafayı sıyırmış bunlar

33
1
yanıtYanıtla
jandarma:

aynen

yanıt1
yanıt0
adm:

Allah size tez zamanda akıl versin. Aşağıda güzel güzel yüzmek varken

30
1
yanıtYanıtla
xx:

Biz ne ara bu hale geldik. . .

28
1
yanıtYanıtla
adem:

evelı cavurlarda olurdu bu guruntuler bızımkıler cavurlarıda geçdı selfı çekmek

8
6
yanıtYanıtla
ASABİ:

ÜRETMİYORUZ MİLLETÇE YAN GELİP YATIP BOL BOL TATİL YAPIP OLMAYAN PARAMIZI HARCIYOR GÜNÜBİRLİK YAŞIYORUZ DOKUZ GÜNLÜK BAYRAM TATİLİ ŞİMDİDEN HERKESE HAYIRLI OLSUN

11
1
yanıtYanıtla
menduh:

vatandas ac diye haykiranlarin Allah cezalarini vesin

yanıt0
yanıt2
ali:

facebook kapansa tamamdır bu iş

9
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Allah akıl fikir versin

10
0
yanıtYanıtla
üstat:

yav muhtar abe ne tedbiri yav teşvik edin çok heyecanlı deyin insinler temizliğe ihtiyaç var bu mahlukatın arasında boğuluyoruz artık.

8
2
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title