Haberler

Kayseri Serbest Bölge Çalışmaları İzmirli Girişimcilere Anlatıldı

Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, Serbest Bölge Yönetim Kurulu ile birlikte, 3-4 Mart tarihleri arasında Ege Serbest Bölgesi AŞ. Yönetim Kurulu’nun misafiri oldu.

Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, Serbest Bölge Yönetim Kurulu ile birlikte, 3-4 Mart tarihleri arasında Ege Serbest Bölgesi AŞ. Yönetim Kurulu'nun misafiri oldu.

Ege Serbest Bölgesi AŞ. inceleme, araştırma ve tanıtım programına Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç,Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz,Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurettin Okandan,Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar,Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu,Kayseri Serbest Bölge Müdürü Nejdet İnal,Kayser Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kayseri serbest bölgesinde yer alan bir gurup yatırımcı katıldı.

Ticari yönden Türkiye'nin en büyüğü olan Ege Serbest Bölgesi ile yüzölçümü bakımından Türkiye'nin en büyüğü konumunda bulunan Kayseri Serbest Bölgesi olarak işbirliği içerisinde ülke ekonomisine katkı sağlamak adına neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Kayseri Anadolu merkezinde adeta bir bölge şehridir. Sağlık merkezleri, alış veriş merkezleri, esnaf siteleri ve büyük ölçekli üretim merkezleri ile Anadolu'nun adeta altın şehridir. Tarihten gelen bu süreç bugün yine ağırlığını hissettirmektedir. Anadolu'nun ortasında KAYSER ile yani Kayseri Serbest Bölgesi ile dünya ülkelerine ihracat gerçekleştirerek ekonomiye büyük katkı sağlıyoruz. Kayseri Serbest Bölgesi'nde ne yapabilir, neler gerçekleştirebilir düşüncesi ve Ege Serbest Bölgesi'nin davetlisi olarak İzmir'e tanıtım ve inceleme gezisi düzenledik. Serbest Bölge turunun ardından dünyadaki üç Uzay Kampından biri olan Uzay Kampı Türkiye'de heyetimizle birlikte incelemelerde bulunduk. "Bir Dev Uyanıyor" Sergi alanında ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Faruk Güler'den ESBAŞ'ın kuruluşundan bugüne geliş serüvenini dinledik. ESBAŞ Antika Araba Müzesini ve Ege Serbest Bölge'de üretilen ürünlerin sergisini gezerekyetkililerden ürünler hakkında bilgiler aldık.Ege Serbest Bölge Müdürü Sayın Şenay Satoğlu tarafından Serbest Bölge faaliyetleri hakkında bilgilendirildik. Programımızın son bölümünde ise İhracat ve ticari yönden Türkiye'nin en büyük serbest bölgesi olan ESBAŞ ile Yüzölçümü bakımından en büyük serbest bölge konumunda bulunan KAYSER olarak işbirliği içerisinde ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak adına neler yapılabilir konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Türkiye'nin yüz akı olan ESBAŞ'ın yapmış olduğu çalışmaları yerinde görerek kendi konumumuzu değerlendirme fırsatı bulduk. Bizleri ev sahipliği yaparak burada misafir eden ESBAŞ heyetine ayrıca Ekonomi Bakanlığımızın Daire Başkanı ve Bölge Müdürlüğü ekibine teşekkür ediyorum."

ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler de, "Her anlamda Türkiye'de marka olmuş bir şehrin çok değerli yöneticilerini konuk etmekten büyük memnuniyet duyduk. İki bölgede beraberce neler yapabiliriz konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Sadece bizim tecrübelerimizi anlatmadık, bizde Kayseri Serbest Bölgesi'nin tecrübelerinden faydalandık. Bu birliktelik ve paylaşımımız devam edecek. Dostluk ve işbirliğimizin inanıyorum ki, uzun yıllar devam edecek. İnşallah bundan sonraki toplantımızı Kayseri'de gerçekleştirecek,ESBAŞ'a yatırım yapmak isteyen işadamlarımızı Kayseri'ye yatırım yapmaları konusunda teşvik edeceğiz ." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memduh Büyükkılıç Melikgazi Türkiye Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title