Haberler

Kayseri - Halaçoğlu,"Rusya-İran'la Yeni Birliktelik Oluşturalım"

Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı ve MHP Kayseri Milletvekili Aday Adayı Prof.

TÜRK Tarih Kurumu eski Başkanı ve MHP Kayseri milletvekili aday adayı Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu İl Özel İdare Müdürlüğü Tiyatro Salonu'nda düzenlenen "Orta Doğu'da ve Balkanlarda son gelişmeler" konulu konferansta "Türkiye aklını başına alıp, Rusya-İran ve Türk Cumhariyetleri ile yeniden yapılanmaya gitmelidir" dedi.

Konferans öncesi Avşar yöresine ait oyunlar sergileyen halk oyunu ekibini izleyen ve salondakilere "Değerli hemşehrilerim" diye hitap eden Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu, ayaklanmaların olduğu Libya'da sömürgeci devletlerin insan hakları adı altında faaliyet göstererek, masum sivilleri bombaladığını belirtti. Çok sayıda davetlinin de ayakta izlediği konferansta Prof.Dr. Halaçoğlu, "Libya İtalyan sömürgesiydi. Libya'yı bombalayan ülkelerin insanlık adına yaptığı bu faaliyet sürerken, kendi sömürgelerinde yaptıkları insanlık dışı hareketlerin dumanı tütmektedir. Yanı başımızdaki Suriye de karıştı. Yıllarca Fransızların sömürgesi olan Suriye'nin karışması da ilginçtir. Şöyle bir Osmanlı dönemine dönüş yaparken, Osmanlı'yı savaşta yıkamayan Avrupalılar misyoner okulları kurdular. Örneğin, 1914'ten önce bu topraklarda Fransa 500 okul kurmuştu. 1914'den sonra ise Fransa'nın 15 misyoner okuluyla karşılaşıyoruz" dedi.

Yugoslavya'yı parçalayan Batının halkın iradesine sığınarak burada 4-5 devlet oluşturduğunu selirten Halaçoğlu, Kıbrıs'ta ise KKTC'yi tanımadığını söyledi. ABD'nin 2000 yılında Irak'a kitle imha silahı var diye saldırdığını ancak gerçeğin petrol olduğunun ortaya çıktığına hatırlatan Prof.Dr. Halaçoğlu, Irak'ta 1 milyon insan öldüğunu belirtti. Prof.Dr. Halaçoğlu, "Dünya nüfusunun yüzde 4'üne sahip ABD, aynı zamanda dünya petrolünün yüzde 26'sini, Avrupa ise, yüzde 20'sini kullanmaktadır. Petrol şirketlerine de bakarsanız bunların hepsi ABD, İngiliz ve Fransızlara aittir. Bugün, koalisyon güçlerinin müdahale ettiği ve oradaki halkları bahane ettiği liderler 40 yıldır işbaşındaydı. Bu, başta ABD olmak üzere birçok ülkenin oralarla ilgili petrol anlaşmaları bitmek üzeredir ve yenilenme zorunluluğu vardı. Ancak, eski ve diktatör olan liderlerle bunun mümkün olmadığı görülünce, petrol üzerinden oyunlar oynanmaya başlandı. Şimdi, buralarda yeni liderler bulmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

İHTİLAL TEPKİSİZ TOPLUM OLUŞTURDU

Türkiye'nin ihtilal döneminden sonra nötr hale geldiğini belirten Prof.Dr. Halaçoğlu milletin uyurgezer hale geldiğini, tepkisiz toplum oluştuğunu belirtti. Türkiye'nin Ermenistan konusunda Rusya ve İran'la anlaşsa daha iyi olacağını belirten Prof.Dr. Halaçoğlu, "Ülkemizde Libya, Mısır'daki gibi ayaklanmalar olursa başkaları Türkiye'yi düşünür mü? Bu bir oyun değildir, sanal da değildir, gerçek bir olaydır. Tarihte devletlerin nasıl parçalandığını gördük. 'Bizim askeri gücümüz var. Bunlar bize sökmez ' gibi sözlerle bu iş olmaz. Türkiye Orta Doğu'dan ne denli etkilenecek beklemek lazım" uyarısınmda bulundu.

TÜRKİYE RUSYA-İRANLA YENİ BİRLİK OLUŞTURMALIDIR

Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu,Türkiye'nin yönünü Avrupa Birliği yerine Rusya ve İran ile Türk Cumhuriyetlerine çevirmesi gerektiğine vurgulayarak şöyle devam etti:

"Türkiye'nin 10 sene sonra çökecek olan Avrupa'nın peşine düşmesini anlayamıyorum. Türkiye bu aşamada aklını başına toplayıp Rusya, İran ve Türk Cumhuriyetleriyle yeni bir birliktelik oluşturmalıdır. Türk milleti 12 Haziran'a yeniden ayağa kalkacaktır."

GÜNEYDOĞU'YA DİKKAT

Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu, DHA'ya yaptığı açıklamada ise, MHP'den adaylığı fikrine uygun oluğu için tercih ettiğini belirterek, "Ortadoğu ve Libya'daki olaylar doğrudan Türkiye'yi ilgilendirecek ve etkileyecek konular. 12 haziran virajını Türkiye selametle atlatmak zorundadır. Aksi takdirde Türkiye'de de pek hoşa gelmeyecek olaylar meydana gelecektir. Yani önümüzdeki dönemler, Türkiye için kritik dönemlerdir. Güneydoğu açısından ve Güneydoğu ile bağlantılı Suriye meseleleri var. Tabi burası tarihin bütün dönemleri boyunca hep stratejik bir konumu muhafaza etmiştir. Şimdi İran'ı, Orta Asya'yı ve Orta doğuyu düşündüğünüzde dünya enerji merkezleri bu bölgelerde. Haliyle bu bölgelerdeki dünya emperyalizminin ve emperyalist devletlerin etkileri çok yüksektir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title