Haberler

Kaymakam Şahin, üreticileri tarlada ziyaret etti

Dünyada etkili olan ve Türkiye'de de 2 aydır ölümlere neden olan Korona virüs salgını, yaşam için en önemli icraat ve mesleğin tarımsal üretim olduğunu ortaya çıkardı. Görev yaptığı tüm ilçelerde tarımsal üretimin geliştirilmesine yönelik projeleri ve çiftçilere olan düşkünlüğü ile tanınan Kaymakam Cemal Şahin, mesaisinin önemli bir bölümünü tarla ve bahçelerde üretenlere ayırıyor.

Çiftçilere destek olmak amacıyla zaman zaman kırsal yerleşim alanlarına ve tarımsal üretimin sürdürüldüğü bahçelere giden Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, bugün de ilçeye bağlı Gölhisar Mahallesi'ne gitti. Köy sınırları içerisinde bulunan enginar tarlalarında hasat yapan çiftçilere ziyaret eden Kaymakam Şahin, hasada katılıp çiftçilerle halleşti. Bir anda tarlada çalıştıkları sırada Kaymakam ile karşılaşan çiftçiler ve tarım çalışanları şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Gölhisar Mahalle Muhtarı Bülent Yalçın ve Ali Korkmaz'a ait enginar tarlalarında incelemelerde bulunup hasada katılan Kaymakam Şahin, insan hayatının devamı için havadan sonra su ve gıdaya ihtiyaç olduğunu belirterek "Üretim olmazsa hayat biter. Üreten çiftçimiz baş tacıdır" dedi.

Aydın'da tarımın çok önemli olduğunu, insan hayatının vazgeçilmezi olan gıdanın ve temini için gıda üretiminin ne kadar önemli olduğunun Covid-19 sürecinde bir kez daha ortaya çıktığını belirten Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, "Çiftçilerimizin üretmiş olduğu sakız, mor, bayrampaşa ve hibrit türündeki enginarlar başta İzmir, Bursa, İstanbul ve Ankara olmak üzere ülkemizin değişik bölgelerine gönderiliyor. Türkiye'de üretilen enginarın yüzde 16,8 i Aydın'da üretilmektedir. Aydın ili enginar üretiminde büyük bir öneme sahiptir. İlimizde ise en çok üretim Efeler ilçemizin Gölhisar mahallesinde gerçekleşiyor. Bursa'dan sonra ikinci sırada üretim Aydın ilinde Gölhisar mahallemizdedir. Enginar toprak altı gövdesi çok yıllık, toprak üstü organları tek yıllık olan baş ve yapraklarından çeşitli şekillerde faydalanılan bir sebze türüdür. Taze tüketiminin yanında konserve ve derin dondurulmuş olarak da kullanılmaktadır. Antioksidan kaynağı, karaciğer dostu ve doğal probiyotik olan enginar tam anlamıyla sağlık dostudur" diyerek sadece beslenmek için değil sağlık için de enginarın bolca tüketilmesini önerdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gölhisar Türkiye Efeler Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title