Haberler

Kayıp Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Sır Perdesini Camı Film Kaplı Siyah Minibüs Aralayacak!

Güncelleme:

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın içeri girmesinden 2 saat sonra konsolosluktan ayrılan camları film kaplı siyah minibüs şüpheleri üzerinde topladı. Kaşıkçı'nın öldürüldüğü ve cesedinin camları filmli konsolosluk aracıyla binadan çıkarıldığı düşünülüyor.

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na giriş yaptıktan sonra sırra kadem basan ve öldürüldüğü iddia edilen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili ipuçları MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün görev yapan personelden oluşan özel ekip tarafından değerlendiriliyor. En büyük şüphe, Kaşıkçı'nın içeri girmesinden 2 saat sonra konsolosluktan ayrılan 6 araçtan biri olan, camları filmle kaplı siyah minibüs üzerinde yoğunlaştı. Kaşıkçı'nın öldürüldükten sonra konsolosluk yerleşkesinden çıkarıldığını değerlendiren özel ekip, olay günü Suudi Arabistan'dan iki ayrı uçakla gelip aynı gün geri dönen 15 kişiyle ilgili incelemesini sürdürüyor.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Kriz masası oluşturan özel ekip Kaşıkçı'nın salı günü 13.00'te Başkonsolosluk binasına girerken izlenip izlenmediğini, ortadan kaybolduğu 13.00-16.20 arası binadan çıkarılıp çıkarılmadığını tespit etmeye çalışıyor. Gazeteci başkonsolosluğa giriş yaptıktan iki saat sonra çıkışları görülen 6 aracın da konsolosluğa ait olduğu belirlendi. Araçlardan üçü sağ, diğerleri sol yöne gitti. Şüphelerin toplandığı camı film kaplı siyah minibüsün, bir araçla birlikte konsolosluk önünde dört saat beklediği, daha sonra D-100 Karayolu'na doğru hareket ettiği tespit edildi. Polis, araçların yol aldığı güzergahların kamera görüntülerine bakıyor. Araçlardaki kişilerin tespit edilmesine çalışılıyor. Özellikle şüphe çeken biri camları film kaplı iki araç yeşil plaka taşıyor. Bu araçlarda tıpkı konsolosluk yerleşkeleri gibi arama yapılamıyor.

Kayıp Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Sır Perdesini Camı Film Kaplı Siyah Minibüs Aralayacak!

OTELDE ÖLÜ BULUNAN KİŞİNİN İŞ ADAMI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Emniyet ve MİT ekibi, Kaşıkçı'ya konsolosluğa ilk başvuru yaptığı 28 Eylül'de "Evrakların hazır değil" denildiği, operasyon hazırlığı için 2 Ekim'e randevu verildiği, Suud istihbaratçıların binaya çağrıldığı, yani gazetecinin tuzağa düşürüldüğü ihtimalini değerlendiriyor. Öte yandan, sosyal medyadaki "O gazeteci bir otelde ölü bulundu" söylentisinin yalan olduğu, Bakırköy'de ölen kişinin yağ aldırma ameliyatı geçiren bir iş adamı olduğu ortaya çıktı.

GAZETECİ TURAN KIŞLAKÇI: CEMAL KAŞIKÇI ÖLDÜRÜLDÜ

Günlerdir gazeteci arkadaşının akıbetini araştıran gazeteci Turan Kışlakçı dün yaptığı açıklamada "Cemal Kaşıkçı öldürüldü. Biz içeride misafirhanede olduğunu sonrasında da çıkarıldığını düşünüyorduk. Ancak birkaç yerden teyit ettik. Kaşıkçı öldürüldü. Hepimizin başı sağ olsun. Biz gıyabi cenaze namazı için hazırlanıyoruz. Bundan sonra dünya vicdanı ve Suudi Arabistan karşı karşıya gelecek" dedi.

"KAMERALARIMIZ KAYIT YAPMIYOR, ELİMİZDE GÖRÜNTÜ YOK"

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu binasını Reuters'a gezdiren Başkonsolos Uteybi'nin ' Kameralarımız var ama kayıt yapmıyorlar, elimizde görüntü yok' demesi kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Sabah'ta yer alan habere göre;gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma devam ederken Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi, Türk Arap Medya Derneği (TAM) Başkanı Turan Kışlakçı'nın talebiyle konsolosluk binasının kapılarını Reuters'e açarak ve muhabirleri 6 katlı binada gezdirdi. Uteybi'nin konsolosluk binasında kameraların bulunduğunu, ama kameraların kayıt yapmadığını ellerinde giriş-çıkışa ait görüntü bulunmadığını söylemesi kafalarda soru işaretleri bıraktı. Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili yakın dostları da değerlendirmelerde bulundu.

Kayıp Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Sır Perdesini Camı Film Kaplı Siyah Minibüs Aralayacak!Kayıp Gazeteci Cemal Kaşıkçı

BAŞKONSOLOSLUK BİNASINA SUUDİ İSTİHBARATÇILAR GELDİ

Dün Levent'teki başkonsolosluğa Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili gönderildiği belirtilen istihbaratçı 5 Suud polis geldi. Polis heyeti 4 lüks araçla geldikleri binada 2 saat kaldıktan sonra ayrıldı. Konsolosluktan çıkanlardan birisinin, boynuna S. Arabistan bayrağını atkı gibi astığı görüldü.

Kayıp Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Sır Perdesini Camı Film Kaplı Siyah Minibüs Aralayacak!

SIRRA KADEM BASAN GAZETECİ KAŞIKÇI'YA DAİR YAPILAN AÇIKLAMALAR

28 EYLÜL 2018: Kaşıkçı, nişanlısı Hatice Cengiz, Türk Arap Medya Derneği (TAM) Başkanı Turan Kışlakçı ile birlikte evlilik işlemleri için S.Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gitti, Konsolosluk, evraklar hazırlanmadığı gerekçesiyle Kaşıkçı'ya 'haftaya gel' dedi.

2 EKİM 2018: Kaşıkçı, saat 13.12'de S. Arabistan Başkonsolosluğu'ndaki randevusuna gitti ancak bir daha Başkonsolosluk'tan çıkmadı. Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, " Cemal bana "Ben gireceğim, evraklarımı alıp çıkacağım. Bir şey olursa hemen (AK Parti Genel Başkan Danışmanı) Yasin Aktay ve TAM'a haber verirsin' dedi" diye konuştu.

6 EKİM 2018: İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan "Olay günü başlatılan soruşturma derinleştirilerek devam etmektedir" dedi. Anadolu Ajansı, 15 Suud'un olay günü 2 uçakla İstanbul'a geldiği ve aynı gün ülkelerine döndüklerinin belirlendiğini bildirdi.

7 EKİM 2018: S. Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun Twitter mesajında, "Kaşıkçı'yla ilgili iddialar asılsız. Suudi yetkililerden oluşan güvenlik heyeti Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili soruşturmalara katılmak için Türk tarafının rızasıyla İstanbul'a geldi" denildi.

Kayıp Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Sır Perdesini Camı Film Kaplı Siyah Minibüs Aralayacak!

AK PARTİ GENEL BAŞKAN DANIŞMANI AKTAY: 1 AY ÖNCE GÖRÜŞMÜŞTÜK

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili açıklamasında "Belli ki 13.00 ile 16.40 arasında bir şey yapılmış. Randevu veriliyor. O saatte de 2 uçak dolusu insan geliyor. Bir ay kadar önce görüşmüştük. Bana, Suud vatandaşlarına yönelik yapılabilecek operasyonlardan, endişelerinden bahsetmişti" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Suudi Arabistan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title