Haberler

Katı Atık Transfer İstasyonu ve Mezbahane Açılışı

Van'nın Gevaş ilçesinde üç ilçenin çöp sorununun giderilmesi amacıyla yapılan katı atık transfer istasyonu ve mezbahane, hizmete girdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatak, Gürpınar ve Gevaş ilçelerinin çöp sorununun çözülmesi amacıyla yapılan katı atık transfer istasyonu ile mezbahane projeleri tamamlandı.

Aladüz Mahallesi'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Gevaş ilçesinde önemli yatırımları hayata geçirdiklerini söyledi.

Kısa sürede ilçeye uzun yıllar hizmet edecek yatırımlar kazandırdıklarına işaret eden Zorluoğlu, "İlçede asfalt çalışmalarıyla ilgili önemli işler yaptık. Gevaş tarihinde rastlanmayacak büyüklükte çalışmalardır bunlar." dedi.

İlçedeki Akdamar Adası'ını önceki yıl 120 bin kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Zorluoğlu, bu sene bu rakımın üzerinde ziyaretçi beklediklerini aktardı.

Sağlanan huzur ve güven ortamıyla üç yıl aradan sonra Akdamar Kilisesi'nin ayine açıldığını belirten Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"Akdamar Adası sadece Van'ın değil, Türkiye'nin en önemli destinasyonlarından biridir. Oranın uzun yıllardır bir tatlı su sorunu vardı. Adanın gittikçe kuruduğu, çölleştiği ve kısa zamanda tatlı suya kavuşturulması gerektiği iletilmişti. Akabinde gündemimize alarak projesini yaptık. Boruları gölün altından döşedik. Tatlı su adaya aktı. Yine katı atık transfer istasyonu tamamlandı. Burası bir turizm ilçesi, burasıyla ilgili çok özel projelerimiz var."

Gevaş'ın "sakin şehir" olarak turizm bakımından çok daha çekici hale gelmesini arzu ettiklerini anlatan Zorluoğlu, "Bunun altyapısını oluşturuyoruz. Çöplerin deniz kenarlarında vahşi şekilde depolanmasına artık son veriyoruz. Bu ve buna benzer çok sayıda yatırımı ilçelerimizde gerçekleştirdik. Şimdi de bunun meyvelerini almaya başladık." diye konuştu.

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan da Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapılan katı atık transfer istasyonu projesinin 800 bin, mezbahane projesinin de 950 bin liraya mal olduğunu söyledi.

İlçede bu yıl kilometrelerce yol yapıldığına dikkati çeken Hakan, "Mezbahanemiz Gevaş için önemli bir proje. O yüzden sadece Gevaş'a değil diğer ilçelere de hizmet edebilecek bir projedir. İnşallah bundan sonraki süreçte de hizmetlerimize devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Çatak Gevaş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title