Haberler

Kartal'da Yaşlılık Platformu'nda Buluşuldu

"Sivil Toplum Yaşlılık Platformu'nda Buluşuyor" konulu panel Kartal'da düzenlendi.

Kartal Belediyesi Hasan Âli Yücel Kültür Merkezi'nde 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde gerçekleştirilen panelde Yaşlılık Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Nuran Akdemir tarafından katılımcılara yaşlıların yaşam alanları, sosyal hayatları, hukuki ve sağlık sorunlarıyla birlikte, toplumun yaşlılara yönelik duyarlılığı konulu sunumlar yapıldı. Yöneticiliğini Av. Cafer Tufan Yazıcıoğlu'nun yaptığı panelde Yaşlılık Çalıştayı ve yaşlılara dönük kamu politikaları hakkında öneri ve görüşler paylaşıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yerel yönetimlerin yaşlılara dönük sorumluluklarından söz ederek "Özgür iradeye sahip genç, yetişkin ve yaşlı bireyler toplumsal gelişimi sürekli kılar" dedi.

Yaşlılığın yaşam süresinin devamlılığıyla edinildiğini ifade eden Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, "Yaşlılık insanoğlunun yaşam evresine karşılık gelmektedir. Bugün bizi burada buluşturan da, yaşlılık evresinde yaşlı kişinin yaşama uyumu ve mutluluğu için ihtiyaçlarının nasıl karşılanması gerektiğidir" şeklinde konuştu.

Öz, konuşmasına söyle devam etti. "Yaşlılara dönük politikaların siyasi, idari, sosyo ekonomik, kültürel boyutlarını bir kapsamda değerlendirmeyi sağlayacak bir sorumluluk alanı var ki o da yerel yönetimler. Bireylerin insan onuruna yakışır şekilde yaşamalarına yönelik hizmetlerin ve imkânların yaratılması için, yerel yönetimler ve sosyal hizmetler alanındaki kurumlar koordinasyonlu çalışmalara hız vermelidir. Kartal Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışımızı en fazla görünür kılacak alanlardan biri de yaşlı bireylerin, yaşam alanlarına yönelik öneri ve görüşlerimizdir. Hepimiz biliriz ki, toplumsal gelişim öncelikle kişilerin iradelerini, beklentilerini önemseyen birey olma sürecini özgürce yaşamasından geçmektedir. Özgür iradeye sahip genç, yetişkin, yaşlı bireyler toplumsal gelişimi sürekli kılar" diye konuştu.

Öz "Yaşlılığın yaşamın hızından, uyumundan tecrit edildiği, yalnızlaştırıldığı, dışlandığı değil, deneyimlerini, birikimlerini aktarabildiği, paylaşabildiği toplumsal yaşam alanları oluşturulmalıdır. Toplumlar ancak o zaman hafızasıyla, belleğiyle yaşamanın önemini çok daha iyi görebilecektir" diyerek konuşmasına son verdi.

Türkiye Emekliler Derneği Kartal Şube Başkanı Arif Yıldız, yaşlıların sosyal alanlarda yaşadığı sorunlardan söz ederek bu konuda sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde olduklarını ve yaşlıların yaşadıkları sorunların çözümü için aktif faaliyet içerisinde olduklarını dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından "2011 Aktif Yaşamlarında Topluma Hizmet Eden Yaşlılar Ödülleri" sahiplerini buldu. Kadıköy Sağlık Eğitim Merkezi (KASEV) Başkanı Kamil Çetin Oraler ve Türkiye Güçsüzlere ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Gülgen Dural'nın ödüle layık görüldüğü panelde ödüllerini Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz verdi. Panelde ayrıca Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'e yaşlılara desteği ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Türkiye Emekliler Derneği Kartal Şube Başkanı Arif Yıldız'da katkılarından dolayı plaketle ödüllendirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title