Haberler

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti 2'nci Başkanı Ercüment Daşdelen'den Taşlıova'ya Başsağlığı...

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) 2’nci Başkanı Ercüment Daşdelen, Devlet Sanatçısı, Aşık Şeref Taşlıova’nın vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) 2'nci Başkanı Ercüment Daşdelen, Devlet Sanatçısı, Aşık Şeref Taşlıova'nın vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Daşdelen, mesajında, Kars'ın çok büyük bir değerini kaybettiğini belirtti. Daşdelen, mesajında şu ifadelere yer verdi: " Kars'ın Arpaçay'a bağlı Gülyüzü köyünde 10 Nisan 1938 tarihinde dünyaya gelen, ulusal ve uluslararası ödüllere layık görülen, 1966 yılından itibaren TRT Kars Radyosu bünyesinde 10 yıl süreyle aşıklara ilişkin programlar hazırlayıp ve sunan, katıldığı yarışma ve festivallerde değişik dallarda 15'i altın olmak üzere 130'un üzerinde madalya, 60'ı aşkın plaket ve 180 takdirname alan, çeşitli dergilerde folklor yazıları yazan, 1971'den itibaren Amerika'dan Japonya'ya, Avrupa'dan Orta Asya ülkelerine dek birçok ülkede programlar yapan ve UNESCO'nun düzenlediği "Dünya Sanat Dizisi" adlı etkinlikte Türkiye'yi başarıyla temsil eden değerli Halk Ozanımız Aşık ŞEREF Taşlıova'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Ozanımız Şeref Taşlıova her daim Karslıların gönüllerinde taht kurmuş bir kültür abidesiydi. Büyük Ozanımız ve Devlet Sanatçısı unvanı da olan Şeref Taşlıova'ya Allah'tan rahmet, Ailesine ve yakınlarına, Kars Halkına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Şeref Taşlıova Arpaçay Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title