Haberler

Karpuzlu Şenköy Göleti Tamamlandı

Aydın'da 740 dekar zirai arazinin sulanmasını sağlayacak Karpuzlu Şenköy Göleti tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen "Gölsu" projesi kapsamında Aydın'ın da nasibini aldığını belirten Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, "DSİ olarak Aydında 'da bir göleti daha tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aydın Karpuzlu Şenköy Gölet'inde çalışmaların tamamlandığını gölette depolanacak 403 bin metreküp su ile 740 dekar zirai arazi sulanacaktır" dedi.

Gövde yüksekliği temelden 19 metre olan Karpuzlu Şenköy Gölet'inin tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile ekonomiye yıllık 74 bin TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten Acu, "DSİ olarak toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan sulama ve depolama projelerinde maksadımız, tarımsal üretimi artırmak, tarımla geçimini sağlayan nüfusun refah seviyesini yükseltmek, artan nüfusun besin ihtiyacını karşılamak, sanayimizin hammadde ihtiyacını temin etmek, tarımın milli gelir içindeki payını artırmak, kırsal göçü önlemektir. Bu amaçlara ancak ve ancak sulama tesislerinin doğru ve planlı işletilmesi neticesinde ulaşılabilir. 1954 yılında teşkilatlanan ve ülkemizdeki su kaynaklarının planlanması, yönetimi, geliştirilmesi ve işletilmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz, belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam etmektedir" dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu son olarak, "Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Eroğlu Karpuzlu Şenköy Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title