Haberler

Karlov Suikastinin Şifreleri Çözülüyor! Telefon Bilinçli Olarak 50 Metre Uzağa Atılmış

Güncelleme:

Rus Büyükelçi Karlov'u katleden FETÖ tetikçisi Altıntaş'ın şifresinin kırılması en zor olan telefon modelini tercih ettiği ve bu telefonu bilinçli olarak olay yerinden 50 metre uzağa bıraktığı ortaya çıktı.

Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastı soruşturmasında, FETÖ'cü tetikçi Altıntaş'ın cep telefonunun şaşırtma amacıyla 50 metre uzağa bırakıldığı değerlendirmesi yapıldı.

"BİLİNÇLİ OLARAK BURAYA ATILDI"

Türkiye'nin uluslararası itibarına ve Rusya ile olan ilişkisine darbe vurmayı hedefleyen Büyükelçi Andery Karlov suikasti soruşturmasında çarpıcı bir tespit yapıldı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı'nın büyük bir titizlikle yürüttüğü, başta Rusya olmak üzere dünyanın yakından takip ettiği soruşturma önemli bir aşamaya geldi. Olay yerinde FETÖ'cü polis Mevlüt Mert Altıntaş'ın cesedinin 50 metre uzağında bulunan iPhone marka cep telefonunu, buraya bilinçli olarak attığı değerlendirmesi yapıldı.

ŞİFRENİN ZOR KIRILDIĞINI BİLİNİYORDU

Karar'da yer alan habere göre suikastin her aşamasının çok dikkatli planlandığı ve buna göre hareket edildiği ve kendisine verilen talimatı yerine getirerek telefonunu da ölmeden önce oraya bıraktığı bildirildi. iPhone şifresinin kırılmasının çok zor olduğu bilindiği için soruşturmacıların oyalanması için bunun bir taktik olduğu ifade edildi.

EL KAİDE KARŞITI MESAJLAR ATILMIŞ

Telefondaki rehbere, Whatsapp ve internet aramaları ile ajandasına ulaşıldığını ifade eden kaynaklar, iCloud şifresinin de kırıldığını belirtti. iCloud'unu son olarak olay günü yedeklediğini, 4 ayrı yedekleme yapıldığı belirlendi. Katilin FETÖ'cü abilerinin talimatlarını harfiyen uyguladığını belirten kaynaklar, soruşturmanın bu telefona odaklanmasının hedeflendiği değerlendirmesi yapıldı. Altıntaş'ın kendisine radikal dinci bir terör örgütü üyesi görüntüsü vermek için hareket ettiği, Karlov'u katlettikten sonra da bu imajı destekleyecek şekilde propaganda yaptığı belirlenmişti. Kaynaklar Altıntaş'ın cep telefonundan çıkan mesajlarında aksini gösterir içerikler bulunduğunu bildirdi. Paralelci Altıntaş'ın terör örgütü El Kaide karşıtı mesajlar olduğunu belirtti.

ÇİN'DEN GELEN EKİP DE BAŞARILI OLAMADI

Büyükelçi Karlov, 19 Aralık'ta Ankara'da katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Karlov suikastının faili Altıntaş ise teslim ol çağrılarına ateşle karşılık vermiş, polisle çatışırken ölmüştü. Altıntaş'ın cep telefonunun şifresinin kırılması için Apple'dan yardım istendi. Ancak şirket uluslararası bir suikastın aydınlatılması konusunda yardımcı olmadı. Soruşturmayı ilgiyle izleyen FBI'ın da şifrenin kırılması için savcılığa yardım önerdiği ama, karşılığında tüm dosyayı görmek istediğini Karar duyurmuştu. Savcılık bu teklifi kabul etmedi. Şifrenin kırılması için Çin'den gelen bir uzman görevlendirildi ama, başarılı olamadı. Ancak soruşturma şifreye takılmadı.

ÖRGÜT ABİSİ YAKALANMIŞTI

Dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen'in başlattığı ve Savcı Akıncı'nın sürdürdüğü soruşturmada suikastin ve suikastçinin tüm izleri tek tek ortaya çıkarıldı. Delillerden suikastin kilit şüphelilerine ulaşıldı. Son olarak Altıntaş'a örgüt adına suikast talimatı verdiği değerlendirilen eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çalışanı Şahin Söğüt gözaltına alınarak tutuklandı. Cinayetle ilgili aralarında Guru Medya Yayın Grubu Başkanı Hayreddin Aydınbaş ve serginin organizatörlüğünü yapan Mustafa Timur Özkan'ın da bulunduğu 3'ü polis 7 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Mert Altıntaş Türkiye 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (4)

ZİRZOP:

apple boykot dicem ama kim dinleyecek ki?

13
0
yanıtYanıtla
Diyar:

Seçim çok önemli Putin 70 in üzerinde aldı eger Türkiye ilk turda adaylardan birisini secemezse Türkiye nin geleceği karanlık.

3
2
yanıtYanıtla
Celil:

BTK fetöcü dolu

2
0
yanıtYanıtla
Hande:

iPhone kullananlara hak verdim şimdi demekki en iyi telefon markası ..,cinayet için appledan Ret cevabı alınması da şaşırtmadı dedemin dediği gibi gavur soyu işte:))

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title