Haberler

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Görele'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Görele'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Görele Emniyet Müdürlüğü ile Görele Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığınca ilçenin spor salonunda düzenlenen etkinlikte öğrencilere trafikte dikkat edilmesi gereken konularda uygulamalı eğitim verilirken, trafikte kullanılan araçlar tanıtıldı.

Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, burada yaptığı konuşmada, ülkede trafik kazalarının terör olarak adlandırıldığını söyledi.

Son 30 yılda terör olaylarında 40 bin insanın, trafik kazalarında ise 200 bin insanın hayatını kaybettiğini belirten Ermiş, şöyle devam etti:

"Son yıllarda ekonomik canlanmayla beraber yeni yapılan otoyollar, kavşaklar ve tünellerle beraber yol standartlarımız uluslararası standartların üzerine çıkmıştır. Dünyadaki yeni trend güvenli yol trendidir. Tabi fiziki tedbirleri ne kadar alırsanız alın, eğitim yeterli olmazsa, trafik kazalarının önüne geçemezsin. Yeterli eğitimin de çok ciddi şekilde denetlenmesi gerekmektedir."

Ermiş, trafikte en önemli tedbirin ise saygı olduğuna dikkati çekerek, "İyi sürücü hızlı giden sürücü değil, iyi sürücü kaza yapmayan, başkalarının hatalarını tolere edebilen sürücüdür. Yani iyi sürücü basit sürücüdür. Bunun böyle bilinmesi lazım." dedi.

Etkinlik, trafik konulu yazılan şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Programa, Görele Belediye Başkan Yardımcısı Halil Ekiz, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Şahin, Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Tamer Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Dede, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve diğer daire amirleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Trafik Haftası Erdoğan Turan Görele Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title