Haberler

Karamollaoğlu: İmamoğlu ya da Yavaş mutlaka kazanır demek cahilce, Erdoğan buldozer gibi ezip geçer

Güncelleme:

6'lı masanın adayının kim olacağı belirsizliğini korurken, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan konuya ilişkin ortalığı karıştıracak bir çıkış geldi. İmamoğlu ya da Yavaş'ın aday olmaları durumunda mutlaka kazanacaklarını düşünmenin cahilce bir iddia olduğu yorumunda bulunan Karamollaoğlu, "Erdoğan'ı hafife alıyorlar, buldozer gibi ezip geçer" diye konuştu. Karamollaoğlu'nun sözleri İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığına sıcak bakan Akşener'in sözlerine gönderme olarak yorumlandı.

Türkiye, 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin havasına iyiden iyiye girerken, 6'lı masanın aday olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına çıkaracağı isimse belirsizliğini halen koruyor.

"6'LI MASANIN ADAYI KONUŞMA ZAMANI GELDİ"

Gündemdeki konulara ilişkin Habertürk gazetesinden Nihal Bengisu Karaca'nın sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ocak ayından itibaren Türkiye'nin seçim sathı mailine girmiş olacağına vurgu yaparak 6'lı masanın 5 Ocak'ta yapacağı yeni toplantıda aday konusunun gündeme gelmesi gerektiğini söyledi.

"ERDOĞAN'IN OYU YÜZDE 42-43'Ü GEÇMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olması halinde seçimdeki oyunun yüzde 42-43 aralığının üzerine çıkamayacağını belirten Karamollaoğlu, "Cumhur İttifakı ise daha düşük. Seçimlerde meclisi kaybedecekleri kesin. Burada şöyle önemli bir nokta ortaya çıkıyor. Biz mecliste 400'ün üzerine çıkabilirsek referanduma gerek kalmaz, anayasa değişikliği süratle gerçekleştirilir. İşte orada uyum çok önemli" dedi.

"İMAMOĞLU YA DA YAVAŞ KAZANIR DEMEK CAHİLCE"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olmasını isteyenlere de değinen Saadet Partisi lideri, "İmamoğlu'nu ya da Yavaş'ı istiyoruz, onlardan biri aday olurlarsa mutlaka kazanır demek cahilce bir iddia. Erdoğan'ın politik birikimini mali imkanlarını yargıdaki imkanlarını hafife alıyorlar. Erdoğan buldozer gibi ezip geçer" diye konuştu.

AKŞENER'İN SÖZLERİNE Mİ GÖNDERME YAPTI?

Temel Karamollaoğlu'nun İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığı için sarf ettiği sözler İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçtiğimiz günlerde 6'lı masada kriz yarattığı iddia edilen "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş aday olursa hayır demeyiz" çıkışına bir gönderme olarak yorumlandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Temel Karamollaoğlu Ekrem İmamoğlu Mansur Yavaş Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (47)

Vedat Arman:

Ne yaparsanız yapın. Siz altılı masa, tartışmalarınızda boğulun. RTE bir bir planlarını devreye sokuyor. Emin olun Haziran seçimlerinde buldozer gibi ezip geçecek. Seçim sonu atılacak manşetleri şimdiden görüyor gibiyim.

409
158
yanıtYanıtla
Arda Yıldız:

Erdoğan zaten ezip geçecek. sizde baka kalacaksınız öyle. seçim akşamı muhalefetin suratını merak ediyorum.

356
155
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Yenilgiyi kabul etmeyip ülkede kaos çıkarmak isteyeceklerdir özellikle Konyalı dayı birde eski yardımcısı ?? %0.3 puanliolanlar ama zirvalar susarlar

yanıt68
yanıt9
Akif varlık:

Eldeki en güçlü adayın mansur yavaş olduğunu görememek cahilce.

160
305
yanıtYanıtla
rizeli:

6lı masa yetersiz belirleyici güç hdp oda yavaşa sıcak bakmaz

yanıt104
yanıt63
Shef :

Ama CHP'den Mansur Yavaş'ı aday yapmasını beklemek de cahilce. M.Yavaş ağzıyla kuş yakalasa aday yapmazlar. Bunu bilmemek zor olmasa gerek

yanıt82
yanıt32
Halit:

demekki şimdiye kadar hiç suya sabuna dokunmadan öylece havadan sudan sohbet etmişler konuya girince birbilerine girdiler eğer seçim kazanırlarsa vay ülkenin haline herkes bir tarafa çeker

282
74
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Fala mı baktırdın ?

yanıt52
yanıt120
Nevzat Saygin:

C.Allah size ve chp hdp ittifakına fırsat vermesin abd ile birlikte Ülkemizi tarımar edeceksiniz. Bu millet sizlere fırsat vermez.

198
90
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Halkın değerleriyle uyumlu bir lider çok azdır. Mansur Yavaş, ne de başka bir aday Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğanın sahip olduğu yönetim ve liderlik tecrübesine, cesaret ve millet sevgisinin yüzde birine sahip değiller. Yapılan hizmetleri görmemek ya körlük yada nankörlüktür !

192
85
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title