Haberler

Karaman'da "Şehit ve Gazilere Saygı" Konferansı

Karaman'da İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından "Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitler Günü" dolayısıyla lise öğrencilerine yönelik "Şehit ve Gazilere Saygı" konferansı düzenlendi.

Karaman'da İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından "Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Şehitler Günü" dolayısıyla lise öğrencilerine yönelik "Şehit ve Gazilere Saygı" konferansı düzenlendi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 15 Temmuz Salonu'nda düzenlenen konferansta ilk önce Çanakkale savaşlarını, Türk Silahlı Kuvvetleri ve jandarma teşkilatını anlatan slaytlar gösterildi.

Burada bir konuşma yapan İl Jandarma Alay Komutanı Jan. Albay İlhan Şen, Çanakkale savaşlarının ulusal düzeyde ortaya çıkardığı en önemli sonuçlardan birisinin milli mücadele sırasında direnen ulusu ortaya çıkarması, Türkler'de ulus bilincinin gelişmesinde öncü bir olay olması olduğunu söyledi.

İmparatorlukta yaşayan bir insan topluluğundan ulus olma bilincine geçişinin ilk tohumlarının Çanakkale'de atıldığını ifade eden Şen, " İmparatorluğun farklı yerlerinden gelen insanlar ortak bir amaç uğrunda birlikte savaşmış, gazi yada şehit olarak aynı kaderi paylaşarak adlarını bir ulusun tarihine yazdırmışlardır. Türk ulusunun Çanakkale muharebelerinde en müstesna örneğini sergilediği bu engin vatan sevgisi, çağları aşan bir hakikat olarak günümüze kadar gelmiştir." diye konuştu.

Şen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aziz şehitlerimiz ve gözümüzün nuru gazilerimiz binlerce yıllık Türk tarihinin zaferlerle taçlanmış sayısız zaferleriyle Çanakkale'den kurtuluş savaşına, Kore'den Kıbrıs'a, iç güvenlik hareketine ve en nihayetinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin önlenmesine kadar yurdumuzun ve dünyanın her köşesinde milletimizin bağımsızlığı için kanlarını dökerek bu vatanı bize armağan etmişlerdir. Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet altında birleşmiş olan Türk milleti geçmişte olduğu gibi bugün de hain terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadele çalışmasını azim ve kararlıkla sürdürmektedir. Tarihin her döneminde kendi içinde binlerce kahraman yetiştiren bu topraklarda bizler de bugün tarihe tanıklık ediyoruz. Kim hangi işi yaparsa yapsın bu vatanı sevmek için illa bir üniforma giymeye gerek yoktur. Vatanını en iyi seven görevini en iyi yapandır."

Programın sonunda gaziler, anılarını ve duygularını öğrencilerle paylaştı.

Etkinliğe, gaziler, şehit aileleri ve bin 500'e yakın lise öğrencisi katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi İlhan Şen Karaman TSK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
title