Haberler

Karaman'da Asırlık Evler Bir Bir Restore Ediliyor

Karaman’da yıkılmaya yüz tutan asırlık evler tek tek restore edilerek, turizme kazandırıyor.

Karaman'da yıkılmaya yüz tutan asırlık evler tek tek restore edilerek, turizme kazandırıyor.

Karaman'da asırlık evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor. Karaman Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmalarında Hisar Mahallesi'ndeki Karaman Kalesi sınırları içerisinde kalan tarihi Nalıncılar Evinde çalışmalar sürüyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, şehirde bulunan tüm tarihi evleri tek tek restore edeceklerini ifade ederek, "Karaman, sahip olduğu tarih ve kültür değerleri açısından Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden bir tanesidir. Fakat yıllardır bu ihmal edilmiş ve gün yüzüne çıkmamış, hak ettiği yeri alamamıştı. Karaman'ımızın bu tarihi değerlerini ön plana çıkartıp, geçmişimizi yaşatma mücadelesini hep birlikte veriyoruz. Bununla ilgili şuana kadar altı tarihi evimizin restorasyonunu gerçekleştirdik. Yaklaşık olarak bu evlerin restoresi için 4 milyon lira gibi bir bütçe hazırladık. Bu evler ya tescillidir ya da korumaya yöneliktir. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ile birlikte ortak projelendirdiğimiz ve onların kabul ettiği uygulamaları biz hayata geçiriyoruz. Karaman'da Tapucak, Gazidükkan, Seki Çeşme ve Sakabaşı mahallelerimizde bazı bölgeler sit alanıdır. Bu sit alanlarında Kalkınma Bakanlığı ve KOP ile birlikte eski Karaman'ı yaşatacağız. Bunun ise bütçesi yaklaşık olarak 30 milyon liradır. Bu yıl kullanım için 7.5 milyon lira Kalkınma Bakanlığımızdan para gelmiştir" dedi.

"Restore edilen evler kültürel müze olarak kullanılacak"

Başkan Ertuğrul Çalışkan, "Birçok evimiz tarihi şahsiyetlerimizle birlikte yaşıyor" diyerek, "Hürrem Dayı Evi, Yunus Emre Evi, Tartan Evi ve Hacı Osman Ağa Evi gibi bu evler birer kültürel müze olarak kullanılacak ya da halkımızın sosyal ihtiyaçlarını karşılayacakları alanlar olarak kullanılacak. Yapılacak olan çalışmalarla Karaman, tarihi ve kültürel varlıklarının ön plana çıktığı yerler olarak ülke turizmine katkı sağlamış olacak" ifadelerini kaydetti. - KARAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karaman Belediyesi Ertuğrul Çalışkan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title