Haberler

Karahıdır Köyüne Organik Tarım Yatırımı Yapıldı

Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kayseri'de Organik Tarım Programı tanıtımı Bünyan Karahıdır kasabasında yapıldı.

Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kayseri'de Organik Tarım Programı tanıtımı Bünyan Karahıdır kasabasında yapıldı.

Projenin tanımı için Tarım İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen iftar yemeğine Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özcan Kayacan, Proje Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Yeşim Bekyürek, Bünyan Kaymakamı Hasan Kılınçkaya, Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar öncesinde konuklar organik tarım yapılan tarlaları gezdi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özcan Kayacan, burada yaptığı konuşmasında, kimyasal ilaçların toprak, insan, hayvan ve bitki sağlığı açısından zararlarına değinerek, "Organik tarım, tarımsal üretimde yapılan hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik, insana ve çevreye dost üretim sistemlerini içermekte olup, esas olarak sentetik kimyasal tarım ilaçları, hormonlar ve mineral gübrelerin kullanımını yasaklaması yanında, organik ve yeşil gübreleme, münavebe, toprağın muhafazası, bitkinin direncini artırma, doğal düşmanlardan faydalanmayı tavsiye eden, bütün bu olanakların kapalı bir sistemde oluşturulmasını öneren, üretimde sadece miktar artışının değil, aynı zamanda ürün kalitesinin de yükselmesini amaçlayan alternatif bir üretim şeklidir. Organik tarımın amacı, toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumaktır." diye konuştu.

Kayacan, söz konusu proje ile bölgede yeniden doğal dengenin kurulacağını, bu şekilde üretim maliyetini artıran ilaç ve gübre gibi kimyasal girdi gereksiniminin azalacağını, böylece çiftçinin bütçesine katkı sağlanacağını belirtti.

Tarlaların gezilmesinin ardından, konuklar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan iftar çadırında vatandaşlarla birlikte iftarlarını açtılar.

(SK)

12.08.2012 14: 08: 46

TSI

NNNN - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karahıdır Kayseri Bünyan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title