Haberler

Karadeniz Oyunları Hazırlık Komitesi Toplandı

Ömür Avcı/yunus Emre Sel, Trabzon-dha

Ömür AVCI/Yunus Emre SEL, TRABZON-DHA

Trabzon'da 2 - 8 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan ve Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerden çok sayıda sporcunun katılacağı 1. Karadeniz Spor Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu toplantısı Trabzon'da yapıldı.

Toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, TRT Genel Müdürü Ali Güney, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Kredi ve Yurrtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, KTÜ Rektörü İbrahim Özen, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Kutlu, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Yunus Akgül ve Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür katıldı.

Zorlu Otel' deki toplantının açılışında konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karadeniz Ekonomik İşbirliği' ne üye ülkeler arasında uzun süredir böyle bir organizasyon yapılmasının düşünüldüğünü ancak bugüne kadar hayata geçirilemediğini belirterek, "Bunun bizim dönemimize rastlamış olmasından da büyük mutluluk duyuyorum. İlkler önemlidir. İnsanların ve toplumların hayatında ilklerin büyük önemi vardır. Uluslararası spor organizasyonları bölge halklarının birbirleriyle daha yardımlaşmasını ve yakınlaşmasını sağlar, barışa ve dostuluğa hizmet eder. Spor bunun için vardır. Ev sahibi ülke olarak bu önemli sorumluluğun üstesinden gelebilmek için ciddi bir çalışma yapmak zorundayız" dedi.

Şahin, Türkiye' nin üstlendiği bu tür organizasyonlar için yasal altyapının hazırlanması talimatını Başbakan Tayyip Erdoğan' ın bir süre önce verdiğini hatırlatarak, "Dün Başbakanlık' ta bu konuyla ilgili bir toplantı yaptık. ilgili kuruluşların yetkilileriyle benim başkanlığımda bir araya geldik. Yasal düzenlemeyi çok kısa sürede parlamentoya sevkedeceğiz ve umuyorum ki 1 ayı geçmeden meclisten geçirmiş olacağız. Çerçeve bir yasa olacak. Bundan sonra Türkiye' nin üstleneceği her spor organizasyonunda uygulanabilir bir yasa olacak. Her organizasyon için ayrı bir yasa çıkarmaktansa hepsine uygulanabilecek temel bir yasa çıkarmanın daha uygun olacağını düşündük. Taslak da büyük ölçüde hazırlandı. İki hafta sonra bakanlar kurulunun gündemine gelir ve hemen geçer diye umuyorum" diye konuştu.

Trabzon Okutan'ın ustalık hizmeti olsun

Bakan Mehmet Ali Şahin, toplantıya katılanları basın mensuplarına tanıtırken, hemen yanında oturan Trabzon Valisi Nuri Okutan'a da yeni görevinde başarılar diledi. Şahin, "Valimiz bir hafta önce göreve başladı. Huzurunuzda kendisine başarılar diliyorum. Daha önce görev yaptığı yerlerde başarısını ortaya koydu. İnanıyorum ki bu başarılara yenilerini ekleyecek. Diğer yerler çıraklık hizmeti, burası ustalık hizmeti olsun" dedi.

1. Karadeniz Oyunları Hazırlık Komitesi toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title