Haberler

Karadeniz, Hocalı'da Hayatını Kaybedenleri Andı

Alperen Ocakları Zonguldak İl Başkanı Murat Karadeniz, Hocalı Katliamı’nda ölenleri unutmayacak ve unutturmayacaklarını belirterek hayatını kaybedenleri andı.

Alperen Ocakları Zonguldak İl Başkanı Murat Karadeniz, Hocalı Katliamı'nda ölenleri unutmayacak ve unutturmayacaklarını belirterek hayatını kaybedenleri andı.

25-26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Hocalı köyünde yaşananları hatırlatan Murat Karadeniz, " 25-26 Şubat 1992 Azerbeycan Hocalı. Daha dün gibi aklımız da ve hatırımız da. Hocalıda katliama maruz kalan insanlarımız değil insanlığın ta kendisi idi. Rusya desteğinde ermeni yaratıklar Hocalıda katliam yaptılar. Tarih 26 Şubat 1992,bazılarının uydurduğu 1915 olaylarına gitmeye gerek yok. Bundan 20 sene evvelinden bahsediyorum. Ermeni çeteleri 25 Şubatı 26 Şubata bağlayan gecede Azerbeycan'ın Dağlık Karabağ bölgesine bağlı Hocalı kasabasının giriş ve çıkışlarını kapadılar. Evler yıkıldı, suçu sadece Müslüman Türk olmak olan Hocalılar katledildiler. Katliamın sonucunda 613 Hocalılı soydaşımız katledildi. Bunlardan 106'sı kadın,63 ü çocuk,70 i yaşlı 613 masumun cesedi kaldı. 487 yaralı bin 275 esir ve kaybolan 150 kişi. Bir savaş yaşayabilir düşman askerlerini öldürebilirsiniz. Masum halkı canavarca hislerle vahşi hayvanları utandıran hislerle katletmek aşağılık bir millet olduğunu göstermektir. Bu vesile ile Hocalıda Çeçenistan'da Bosna'da halen Afganistan'dan Irak'ta Suriye de Filistin'de Arakan'da Doğu Türkistan'da, adını bucağını bilmediğimiz daha bir çok yerde sırf Müslüman ve Türk oldukları için soykırıma tutulan katliama maruz kalan bütün şehitlerimizi saygıyla selamlıyorum" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title