Haberler

Karacabey'e Rehberlik Araştırma Merkezi Kuruluyor

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, ilçeye bir rehberlik araştırma merkezi kurulacağını bildirdi.

Ak Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, ilçeye bir rehberlik araştırma merkezi kurulacağını bildirdi.

Erol, önceki dönem AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ve AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan'ın yoğun çabaları sonucu ilçede açılacak merkezin Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerine hizmet vereceğini belirtti.

İki ilçedeki yaklaşık bin 500 öğrencinin artık merkez Nilüfer ilçesine gitmesine gerek kalmayacağını vurgulayan Erol, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki özel eğitim öğrencileri, eğitsel değerlendirme, tanılama ve yönlendirme için her yıl Nilüfer Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne gitmek zorunda kalıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılmasına onay verilen Karacabey Rehberlik Araştırma Merkezi, gerekli hazırlık, tadilat ve onarım çalışmaları tamamlandığında Eski Milli Eğitim Müdürlüğü adresinde hizmet vermeye başlayacak. Rehberlik ve araştırma merkezi, eğitim-öğretim kurumlarındaki rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için çalışmalar yürüterek, özel eğitim gerektiren zihinsel engelli bireylerin eğitsel değerlendirme, tanılama ve yönlendirme hizmetlerinin yürütülmesine olanak sağlayacak."

Kaynak: AA / Güncel

Murat Erol Karacabey AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title